Training dinsdag 18 maart

Gaf ik de vorige keer al aan dat ik het plezier in het lopen weer terug heb, zo las ik gisteren het artikel “when running suddenly becomes not that fun anymore…” van Runninglau.

Hoe herkenbaar was dit! Ik ging even bij mezelf na, en besefte mij dat ik (onder andere) inderdaad tussendoor erg vaak op mijn horloge kijk om mijn pace te checken, of mijn hartslag, of hoe lang ik nog “moet”…

Ik volg nu het trainingsschema “10km in 6 weken” van de atletiekunie, om zo houvast te hebben en een doel om naar toe te werken. Gisteren besloot ik gewoon met les 10 te starten en niet (teveel) te kijken op mijn horloge. Ook had ik vooraf niet gekeken wat de training precies in hield, ik wist alleen dat deze vrij kort was (23 minuten, huh?) en had zo wel een rondje kunnen uitstippelen van ca 3,5km.

Vol goede moed ging ik op weg: 5 minuten in rustig tempo. Vervolgens 2 minuten wandelen (ik bleef langzaam dribbelen). Dit herhaalde ik in totaal 3x en toen was de les al voorbij! Klinkt best tegenstrijdig, om zo’n korte run te hebben op rustig tempo als je wilt uitbouwen naar 10km… Maar goed, de mensen die dit programma hebben samengesteld hebben er meer verstand van dan ik hihi…

Wel jammer was dat ik een lichte steek kreeg in de tweede helft van deze les… Gelukkig had ik er niet zóveel last van dat ik moest stoppen, ik kon het redelijk onder controle houden.

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik mij redelijk aan mijn afspraak met mezelf heb gehouden en slechts 1x op mijn horloge heb gekeken tussendoor!

20140318 run

O ja, er schuilt nog een nadeel in het kijken op je horloge tijdens het rennen: je houdt dan je arm stil, waardoor je pas onnatuurlijk wordt.

Maken jullie je ook “schuldig” aan dit soort dingen, zoals het kijken op je horloge, het telkens willen verbeteren van je tijd, telkens verder willen enz….?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.