Mijn trainingsschema

Om tijdens de Enschede Marathon een (voor mij) mooie tijd neer te zetten bij de 10 km, moet ik natuurlijk wel trainen.

Zo vond ik bij Looptijden.nl een mooi schema om op te bouwen naar 15km.

Dit schema ben ik nu gaan gebruiken, met eigen muziek op de achtergrond.
Heel handig, ik heb de komende 2 weken het “pluspakket” gratis, zodat ik tijdens mijn run keurig te horen krijg per km hoe ik die heb afgelegd. Of ik daarna een betaalde versie neem, weet ik nog niet… Dat bedenk ik tegen die tijd wel.

Gisteren was mijn eerste training met deze app. Ik moest een RUSTIGE duurloop van 1 uur doen… Tja,  1 uur lopen… Ik wilde wel eens zien hoe ik er voor sta, en ben dus niet rustig gaan lopen, maar heb flink tempo gemaakt. Ook liep ik voor het eerst met mijn waterbelt. Dit was wel wennen de eerste kilometer, want die flesjes “hupsen” best op en neer tegen je heupen/liezen. Daarna voelde ik ze niet meer trouwens.

Bij ruim 3 km en bij 5 km heb ik even het tempo verlaagd om te kunnen drinken. Dit zie je ook terug op onderstaand plaatje, vooral omdat mijn hartslag keurig daalde tijdens die rustiger momenten.
Wat schetst mijn verbazing na afloop: Mijn snelste tijd over 5km heb ik met 1 seconde (jawel, 1 hele seconde) verbeterd!

20140403 run

En hoewel velen nu hard zullen lachen: ik ben heel blij dat ik 9 km in een uur heb afgelegd! Dit betekent, dat 10km haalbaar moet zijn binnen 1:07:00!

Maar goed… Er is nog wel veel werk te verzetten natuurlijk!

De komende weken ga ik braaf om de dag op pad. En nee, niet elke training zal ik zo “hard” lopen als gisteren, ik heb al wel gehoord dat je een slak moet zijn om snel te worden! Denk maar aan de fabel van de haas en de slak…

Morgen staat er weer een training op het programma: een wissel-duurloop: 8:30 rustig lopen, 1:30 vlot, dit 4x herhalen. Ik ben benieuwd…

training details

Wat voor (hardloop)plannen hebben jullie dit weekend?
En lopen jullie wel eens met een waterbelt? Kun je voorkomen dat die flesjes zo op en neer “hupsen”?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.