April, wat een maand (3) – 10km van de Enschede Marathon

Na het paasweekend was het rennen en vliegen in mijn praktijk, tussendoor jongste van/naar school brengen met de auto, informatie-bijeenkomst van school…
De week zat weer zo vol, dat ik niet meer kon hardlopen voor de wedstrijd van zondag.

EM14

Ik verscheen best zenuwachtig aan de start, mijn voorbereiding was verre van optimaal. Wat een mensenmassa, wauw! Ik besloot om zonder telefoon en gordel te lopen, het was nog aan het regenen en er zijn toch drinkposten om de 2,5km!

Het startschot ging, maar wij stonden nog stil. Op een groot scherm zagen we de eerste lopers vertrekken. Bizarre gewaarwording, maar ik maakte me daar niet druk om: we hebben een chip voor de exacte registratie.

Na een paar minuten mochten wij ook “echt” starten. Yes! Het regent nu ook niet meer, benieuwd of we het zelfs de hele route droog houden…

KM1: Jeetje, ik ga véél te snel, 5:30 houd ik nooit vol tot de finish!

KM2: Iets rustiger, dit gaat goed… Daar is de pacer van 1:10! Daar maar even bij blijven lopen, dat is een mooie tijd voor mij. Ff mijn eerste bekertje water gepakt.

KM3: Wauw, we lopen gewoon over het marktplein, dwars door de stad! Hé, wat gaaf, familie van m’n zwager en m’n zoons staan hier! YES!

KM4: Toch maar die pacer achter me laten, ik loop nog zó gemakkelijk!

KM5: En weer een DJ met pittige muziek, geweldig! “put your hands up in the air”… Ja hoor, doen we! Al rennend richting viaduct, handen omhoog… hihi… Zal er maf uitzien! Maar ik krijg hier wel vleugels van! Volgens Nike ben ik nog niet eens een half uur aan het lopen, snelste 5K! Wauw!

snelste 5k

KM6: Via de busbaan (jeetje, ik loop hier gewoon! wauw!!) weer door een woonwijk, iedereen klapt, ik blijf lachen. Die grijns plakt vast op mijn gezicht volgens mij!

KM7: Die klinkerstraten zijn toch niet zo fijn, ik loop liever op asfalt… Het is toch wel pittig, ben blij dat ik bij 5,5km nog water heb gehad. Komt er nog een waterpost? Please?

KM8: Oke, ik ben al zo ver gekomen… Waterposten zijn er niet meer… (waar is die derde gebleven???) Gelukkig nog 1 winegummetje in m’n broekzak bewaard, lekker van genieten nu! Nog even doorgaan…

KM9: Laatste kilometer door de woonwijk! “ga door, je bent er bijna”! ehm… nou, ik moet nog meer dan 1 kilometer hoor! Meer dan één héééle kilometer!

KM10: We draaien voor het laatst de bocht om, de Gronausestraat weer op richting Boulevard 1945. Ruim voor de stoplichten staan de hekken, veel publiek, veel reclame… Versnellen Nicole, je bent er nu bijna!
Ik ren, en ren, en ren… Jeetje… Hoe ver nog? Stoplichten voorbij… Oeps… ik moet nu nog 500 meter! Niet inzakken, doorgaan!!! Uiteindelijk liep ik over de finish in een bruto-tijd van ruim 1:07. Dit is al supergaaf, nog nooit zo snel gelopen! Maar wat is mijn netto-tijd?

Ik kan niet meer… even na de finish zie ik m’n zwager weer en daar staan ook man, zoons, zusje en andere familieleden (achter het hek). Niet janken nu Nicole! Dus toch maar wel… Ppffff… wat is dit gaaf! m’n eerste grote wedstrijd, wat een kick!

Jeroen en ik

M’n zwager en ik lopen verder, krijgen nog een Aa-drink, onze medaille en water. (Yes, water!) Op het Van Heek-plein zien we onze partners weer. Na het graveren van onze medailles (Jippie, mijn eindtijd is 1:02:10!) hebben we nog gezellig met elkaar in de stad gegeten.

Medaille EM14

Dit is dus wat “men” bedoelt met “MOE MAAR VOLDAAN”, ofwel “KAPOT, MAAR HAPPY”!

Tijdens deze race heb ik m’n snelste 1K, snelste 5K, snelste 10K en snelste 1Mi verbeterd. Ik had echt het gevoel dat ik vleugels kreeg door het publiek, de muziek, de mede-lopers… Alleen had ik na 6km nog wel een keer een waterpost willen tegenkomen…

Volgende wedstrijd? Ik ben hier nog over aan het nadenken, wordt vervolgd.

Welke wedstrijd(en) lopen jullie binnenkort?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.