Ik doe mee met Girlscamp challenge #5

Na de challenge die gericht was op de abs, kon natuurlijk de challenge voor de billen niet uitblijven!

Challenge5

Het is belangrijk voor het hardlopen om een goed gespierde “core” te hebben: je buik en billen zijn belangrijker dan je zou denken voor het goed kunnen hardlopen. Door een sterke core kun je goed rechtop blijven lopen, je pas begint uiteindelijk vanuit je heupen.

De dames van de Girlscamp hebben een klein circuit bedacht, dat je 3x per week gaat doen:

– 50 squats
– 20 jumping lunges
– 15 glute bridges

Iedere volgende sessie verhoog je het aantal met 5, dus de tweede sessie is 50 squats, 25 jumping lunges en 20 glute bridges en zo verder.
Hoe je ze correct kunt uitvoeren? Kijk maar eens op Youtube, daar zijn heel goede voorbeelden te vinden. Heb je na de oefeningen spierpijn? Dat mag, zorg wel dat je spieren de kans krijgen om zich te herstellen. Rust tussen je trainingen in is minstens zo belangrijk! Uiteraard is het wel van belang dat je het verschil weet tussen “gewone” spierpijn en blessure-pijn. Met een blessure is het natuurlijk zaak om deze te (laten) genezen, dan kun je het beste een afspraak maken met een (sport)arts of (sport)fysio.

Ik ben benieuwd naar deze oefeningen en of ik ze kan blijven volhouden, wie weet krijg ik toch eindelijk een iets “strakker” lichaam… hihi

Welke oefeningen doen jullie?

Follow on Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.