Recept: Voorjaarsstamppot

Een recept in plaats van hardloopgerelateerde blogs… Want naast hardlopen, houd ik ook van lekker eten! Nu de verse andijvie weer volop verkrijgbaar is, komt dit recept weer bij ons op tafel. Ik ben dol op deze stamppot en wil het recept graag met jullie delen!

Het is niet echt een klassieke stamppot, maar eentje met een oosters tintje. En het voorjaarsgevoel. Hoewel de vooruitzichten voor het weekend meer neigen naar een barbecue, is dit heerlijk om te eten als het net even iets minder stralend weer is…

Het vraagt even wat voorbereiding, maar het is een lekkere variatie op de “stamppot met worst”. Door het gebruik van (gemarineerde) kipfilet en ananas geef je aan een klassieke stamppot rauwe andijvie ineens een heel bijzondere twist.

Benodigdheden voor 4 personen:

– 300 gr kipfilet
– 75 gr spekreepjes
– 1 ui
– 1 rode paprika
– 1-2 thl kerriepoeder
– 1 klein blikje ananas op siroop
– 500 gr verse andijvie
– aardappelen (hoeveelheid naar wens, ik reken meestal ca 750gr)

Ingrediënten stamppot

voor de marinade: 

– 1 el ketjap (manis)
– 2 el olie
– 1 el citroensap
– 1 teentje knoflook (geperst)
– 1/2 el suiker
– likje sambal

Ingrediënten vlees

Bereiding: 

Snijd de kipfilet in kleine reepjes en doe ze met de marinade in een kom. Laat dit lekker intrekken, liefst een half uur tot een uur.

Intussen de ui en paprika snipperen.
Ananas in blokjes snijden, het sap opvangen en bewaren.
Aardappelen schillen.

De kipfilet en spekreepjes op hoog vuur rondom goudbruin bakken. Vervolgens de gesnipperde ui, paprika en kerriepoeder toevoegen en laten meefruiten.
Intussen in een aparte pan de aardappelen gaar koken.
Als het kipmengsel lekker gegaard is, het sap van de ananas toevoegen en nog even 10-15 minuten lekker laten sudderen. Op het laatst de kleine stukjes ananas toevoegen. Deze hoeven alleen maar heet te worden.

Pannen

Zodra de aardappelen gaar zijn, deze afgieten en een puree van maken. Hier spatel je vervolgens beetje bij beetje de fijngesneden andijvie door.

That’s all! Apart serveren, en smullen maar van deze bijzondere stamppot!

Eet smakelijk!

Bord

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.