Bommelasloop

Daar gaan we dan, het is zondag ochtend… Ik krijg een Whattsap van m’n zwager: zijn buik is dusdanig van streek, dat lopen niet zal gaan vandaag. Jammer, dan toch maar alleen lopen.
Hij (en m’n zusje en nichtje) zullen wel meegaan om te kijken.

Om elf uur ging ik van start. Ik stond redelijk ver naar voren in het startvak en liet me meevoeren door de massa. Al vrij snel werd me duidelijk dat ik dit tempo geen 7,4km ging volhouden.

We liepen door een heel mooi stuk natuurgebied, met heide, bos en een meertje. Hierdoor stond er niet of nauwelijks publiek langs de route, maar mooi was het wel!

20140518-161414-58454397.jpg

Na 3km liet ik mijn tempo iets terugzakken. Heerlijk fris water stond gelukkig voor ons klaar na ca 4,5km. Even wat drinken, beetje in m’n gezicht en over m’n armen… En ik kon er weer tegen.

Tot mijn verbazing zag ik op bijna 6km nog een waterpost, er zou namelijk 1 waterpost zijn… Ja, lekker! Mijn eigen bidon was lauw dus dit was heel fijn.
Hierna ging ik toch weer (proberen) iets te versnellen. Uiteindelijk is het mij gelukt om in 49:21 te finishen. Doelstelling behaald: binnen de 50 minuten! Jippie!
Bommelasloop route
Bommelasloop splits

Eenmaal weer thuis en lekker gedoucht kon ik heerlijk languit in de tuin genieten van het prachtige weer.

Wat kan het leven toch mooi zijn!

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.