Februari, maand van tegenstellingen

Hoewel de kortste maand van het jaar, was februari voor mij een maand van uitersten.
Van een Runner’s High, tot Runner’s low… Het kwam allemaal in dit korte maandje voorbij…

Op 7 februari liep ik een fantastische 10 mijl tijdens de Midwintermarathon in Apeldoorn, waar ik een mooi nieuw PR liep op die afstand. Ook heb ik toen heel gezellige ontmoetingen gehad met diverse Instagrammers, wat een heerlijke dag! En ja, Runner’s High to the max!!!

image

Privé kregen we het in de eerste dagen van de maand flink voor onze kiezen, wat zich tijdens de Lageveldcross op 13 februari uitte: al na 1 kilometer moest ik opgeven. Teveel in m’n koppie, te weinig ontspanning om te lopen, adem niet onder controle… Mijn trainer was daar ook aanwezig en die zag mij al snel en wist me weer wat op te beuren. Streep er onder, eerste DNF is een feit. Niet meer te lang bij stilstaan, maar vooral vooruit blijven kijken!
Hoe snel kun je van Runner’s High naar Runner’s Low gaan… Tja, binnen een week dus!

IMG_1073

De volgende ochtend werd ik zwaar verkouden wakker: Oké, best logisch dus, dat het de dag er voor tijdens de wedstrijd niet ging, mijn lichaam gaf al een signaal af. Deze verkoudheid heeft ruim een week in meer of mindere mate aangehouden, zodat ik in die week een training oversloeg en de baantraining niet op volle kracht meeliep.

Zondag 21 februari stond al een tijdje gemarkeerd in mijn agenda: Verkenning van (een deel van het parcours van) de Sallandtrail! Met een geweldige groep van 26 lopers hebben we heerlijk gelopen, ondanks het feit dat het ontzettend modderig was, er veel plassen lagen en het onophoudelijk regende. Mijn verslag en filmpje gemist? Klik hier om het nog eens terug te lezen/kijken.

image

 

De laatste week van de maand ben ik weer wat pittiger gaan trainen, mijn verkoudheid zwakt steeds verder af gelukkig. De zenuwen beginnen nu best wel te komen in de richting van de Sallandtrail, want dat gaat dan toch echt de aller, allereerste keer worden dat ik 25 kilometer ga lopen! En dan ook nog 90% onverhard, mèt de nodige hoogtemeters!

Ook ging ik in deze laatste week naar de manueel therapeut, om hopelijk hulp te kunnen krijgen voor mijn nek/schouder waar ik de laatste tijd veel last van heb.
En onze oudste zoon is geslaagd voor zijn theorie-examen voor het auto-rijbewijs! YES!

image

Uiteindelijk heb ik in februari wel iets minder gelopen dan ik vooraf gehoopt had, maar ik ben niet ontevreden:

Aantal keren gelopen: 11 keer
Totale afstand februari: 83,1 km
Totale afstand 2016 tot nu: 205,6

En nu is het al weer maart…
Deze maand staat in het teken van de Sallandtrail op 12 maart, en de trainingen in de aanloop naar mijn halve marathon in Enschede in april.
Mijn doelen voor maart?
– 120 kilometer
– 3x per week lopen
– genieten van de Sallandtrail

Hoe is jullie maand geweest? En wat zijn jullie doelen/plannen voor maart?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.