Hoe verliep mijn week 20?

Ik liep ook deze week even wat minder, maar ik liep wel!

De week begon met een extra vrije dag. Lekker de loopspullen aan, en weer met een paar dames samen op pad! We hebben een leuke route gelopen, waarvan ongeveer 60% verhard was en de rest bestond uit grind, gravel en zand. Ik merkte op die onverharde stukken wel, dat mijn kuit nog best gespannen is. De fysio kan mij daar hopelijk goed mee helpen. In de tussentijd doe ik even geen tempo’s meer, maar op mijn duurlooptempo kan ik prima blijven lopen.
Uiteindelijk liep ik maandag bijna 16 km. Ik heb plezier gehad van het gezelschap, en heb me prima vermaakt, maar het lopen ging niet vanzelf vandaag, ik heb er hard voor moeten werken.

Dinsdag voelde mijn kuit niet zwaarder aan (Yes!) maar op het moment dat ik uit bed stapte, kreeg ik ineens een stekend gevoel aan de onderkant in mijn knie. Wat zullen we nu krijgen? Ggggrrrrr…..
Hup, eerst maar even de ochtend aan het werk, dan maar verder kijken. Rond lunchtijd was ik er nog niet vanaf en had ik mijn “klaagzang” aan mijn trainer ge-appt, met direct een excuus er achter aan dat ik ff stoom moest afblazen… oeps… Maar ja, ik had dit nog nooit gehad, hoe kom ik hier nu weer aan, of nog beter, hoe kom ik er af? Ik ben nog niet eens bij de fysio geweest voor mijn kuit, hallo nieuw probleem!
‘s middags een goed gesprek gehad met m’n trainer, die me aangaf dat zowel mijn kuit als mijn knie nog wel het effect kan zijn van het feit dat ik de Sallandtrail in maart heb gelopen, in april gevolgd door de halve marathon in Enschede en intussen ook pittiger ben gaan intervallen.
Mijn lichaam zou best wel eens nu alsnog kunnen reageren op dit alles, ik heb na die wedstrijden eigenlijk geen moment gas terug genomen. Sterker nog, ik ging volle kracht vooruit! hihi… Afgesproken om nu alsnog even een stapje terug te doen in tempo, en even op gevoel te gaan lopen, en me niet schuldig voelen om een training helemaal over te slaan.
De dinsdagtraining sloeg ik dan ook over, het voelde niet goed om te doen met die knie en kuit. Het vreemde is wel, dat ik een naar gevoel in m’n knie had bij het wandelen, maar zodra ik even ging “joggen”, bijvoorbeeld achter de hond aan, voelde ik niets meer.

Uiteindelijk lijkt die knie loos alarm zoals mijn trainer ook als optie gaf. Donderdag was ik bij de fysio voor mijn kuit. Ik vertelde over de knie, en ook hij kwam eigenlijk direct op het feit, dat mijn lichaam reageert op de inspanningen. Ook had ik op dat moment geen last meer van mijn knie, anders dan een “blauwe-plek-gevoel”.

De fysio heeft mij een paar kleine testjes laten doen voor mijn kuit, om te beoordelen waar het probleem zit. Hij heeft mijn kuit zelf niet eens aangeraakt tijdens de behandeling, maar heeft de zenuwknoop / spierverbinding in mijn bil (bij de ischia) losgemaakt. Wel bizar, want daar heb ik geen last van, ik heb last van mijn kuit! Hoewel, op het moment dat hij klaar was had ik het gevoel een beurse bil te hebben! Maar het helpt, het is in mijn geval dus een ander schakeltje in de keten die het veroorzaakt!

Donderdagavond had ik dit keer geen baantraining, maar stond er de Dubbele Mijl van de FBK-games op het programma. Hier volgt nog een apart verslagje over, maar het was in elk geval weer een goed georganiseerd evenement.

In het weekend heb ik bewust de loopkleding uit gelaten en ben stukken gaan wandelen. Op deze manier hoop ik voldoende rust te hebben genomen om woensdagavond vrij te kunnen gaan lopen tijdens de 10 mijl van de Station tot Station loop. Ik liep uiteindelijk deze week dus maar twee keer, maar beide keren gaven wel veel voldoening.

Ik heb een VivoFit activity tracker, en heb 10.000 stappen als dagelijks doel. Dat doel heb ik deze week ruimschoots behaald, ik sloot de week af met bijna 131.000 stappen! Beweging heb ik dus wel volop gehad hihi…

En nu is er weer een nieuwe week aangebroken, waarin ik weer bij de fysio op tafel mag, de Stationloop ga doen en hopelijk weer “gewoon vrijuit” kan lopen.

Hoe was jullie week?

2 thoughts on “Hoe verliep mijn week 20?

  1. Ik zag iets over “knie” en ik dacht meteen neeeeee! Gelukkig lijkt het loos alarm. Gek is dat he, dat sommige klachten op een andere plek behandeld worden dan daar waar het pijn doet? Bij mij ook, de dry needling vindt plaats in mijn linker bil en dijbeen, terwijl ik een lopersknie heb. Komt dus ook ergens anders vandaan.

    Ik hoop dat je deze week weer gewoon lekker je gang kan gaan met lopen!

    1. Dank je, ja ik mag gewoon blijven lopen, maar ivm mijn kuit even niet tempo’s lopen, maar op gevoel.
      Ik wist al wel direct dat ik geen lopersknie zou hebben trouwens, omdat ik geen pijn aan de buitenkant vd knie had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.