Dag mei, hallo juni!

Terugkijkend op mei overheerst een gevoel van teleurstelling. Teleurstelling omdat ik niet al mijn trainingen heb gedaan, omdat ik minder liep dan ik vooraf van plan was, mijn kuit en mijn buik van zich lieten “horen” en omdat ik ook op het vlak van voeding flink uit de bocht vloog.

Vervolgens ging ik even graven in mijn foto’s en agenda van mei…

In de eerste week waren we een paar dagen lekker weg met de caravan en heb ik genoten van het mooie weer en de mooie omgeving waar ik heb gelopen. Wat was het weer heerlijk om in de omgeving van Woudenberg te lopen!


De tweede week ging de rem er even op, mijn kuiten (links met name) stond strak. Ook de baantraining moest even flink wat rustiger. Die week heb ik mijn fiets weer ontdaan van al het (winter)stof en spinnerag, en heb heerlijk een uur gefietst. Ook daarvan heb ik heerlijk genoten!


Tweede Pinksterdag was het weer duurloop-dag, en heb ik zonder al te veel kuit-klachten lekker kunnen lopen. Later die week was de Dubbele Mijl, die ik uit voorzorg niet op tempo liep, maar met mijn man meegelopen ben en als haas fungeerde. Heerlijk om te doen!

 

De laatste volle week van mei stond de Stationloop op de planning. Een heel mooie loop, waar ik niet van kon genieten omdat mijn buik het nodig vond om flink in protest te gaan. Hier baalde ik flink van, en het heeft echt een flink aantal dagen geduurd voor ik die teleurstelling een beetje van me af kon schudden. Maar het blijft een bijzondere loop!


In het weekend lukte het niet om te gaan lopen door allerlei andere bezigheden, waaronder de verjaardag van mijn lieve man zondag. Mijn duurloop zou dus maandag plaatsvinden: Code oranje, wateroverlast en schade door omgevallen bomen in onze omgeving hielden mij maandag binnen, dinsdag had ik geen mogelijkheid om te lopen. Kortom: de Stationloop op 25 mei was mijn laatste run deze maand!


Totaal liep ik toch nog 96 kilometer, verdeeld over 12 trainingen.
Ook fietste ik 25,9 kilometer.
En mijn weegschaal was niet lief voor mij (oké, het komt er eigenlijk op naar dat ik zelf niet lief was voor mijn lichaam)…
En toch, zo terugkijkend… Ik heb de meeste keren wel fijn gelopen, ik ben weer eens (as usual) erg streng voor mijzelf.

Maar goed, het roer moet toch wel weer om, en dat wil ik in juni gaan doen!
Mijn doelen voor deze maand:

  • Dagelijks minimaal een half uur actief zijn (lopen, fietsen, crosstrainer, corestability, zwemmen, enz…)
  • Blijven trainen op m’n tempo’s, om die “magische 30-grens” hopelijk eind juni te doorbreken.
  • goed op mijn voeding letten: chips, M&M’s en dergelijke laten staan, meer groente eten.
  • genieten van al het moois, of het nu m’n familie is, m’n hondje of de bloeiende omgeving waar ik loop/fiets/wandel.

Deze maand staan er 2 activiteiten gepland, te weten een trainingsweekend op Ameland met Pieter’s Lopers van Atletics komend weekend, en over 3 weken de Banthumloop in Bergentheim, waar ik zal meedoen aan de 5 kilometer. O ja, en volgende week ben ik super-supporter voor mijn jongste zoon Floris (15 jaar), die de 13 km Strong Viking Water Edition gaat doen! Ooorrraaaahhhh!!!!

Wat zijn jouw plannen en/of doelen voor juni? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.