Hoe verliep mijn week 22?

Mijn week begon best wel inactief, maar eindigde heel actief! Lees mee wat ik afgelopen week heb “uitgespookt”…

Ik liep mijn eerste rondje op woensdag, toen was het “Global Running Day”. Tja, dan ga je natuurlijk ff lopen! 😉 Samen met m’n lieve hond Loesje heb ik lekker 3km gelopen. Meer zat er niet in. Niet omdat ik het niet kon volhouden, maar Loesje had best last van de warmte. Maar wat was het gezellig en wat vindt ze het toch ontzettend leuk om met mij mee te lopen!


Woensdag was ook weer het begin van de nieuwe maand. Dit betekent voor mij ook weer een nieuwe uitdaging! Ik wil deze maand elke dag actief zijn. Dit betekent een stukje lopen, lekker fietsen, zwemmen, oefeningen doen, wandelen… Nou ja, je begrijpt me wel.

Donderdag ging ik niet naar de baantraining aangezien ik het hele weekend al weg ga. Ik heb in plaats daarvan m’n matje tevoorschijn gehaald en heb yoga oefeningen gedaan. Best lastig, ik merk dat ik hier nog flink wat kan verbeteren! Ik dacht dat mijn balans best goed was, maar het voelde zo nu en dan toch nog wat wankel.

Vrijdag reed ik met een clubgenootje naar Holwerd, waar we de boot naar Ameland namen voor een weekend met onze loopgroep, “Pieter’s Lopers”. Met 48 hardlopers in een jeugdherberg…. Wat een feest! Vrijdagavond begonnen we met een flinke avondwandeling bij zonsondergang. Of nou ja, we startten rond half tien en kwamen (inclusief pauze bij een strandtent) rond 1 uur weer terug 😂. 12 wandelkilometers in the pocket!


Zaterdag vertrokken we om 10 uur voor een duurloop/fartlektraining van 11 kilometer. Door de duinen, over schelpenpaadjes, met blote voeten over het strand en door de branding… Wat gaaf! Pieter had keurig uitgelegd waarom hij ons maar een klein stukje blootsvoets liet lopen. Ik vond het geweldig, ik wil wel vaker zo over het strand lopen! Jammer dat het voor mij minstens 2,5 uur rijden is om bij de zee te komen…


Zondag gingen we in twee groepen op pad: de snelle groep ging een duurloop van ca 20 km lopen en de langzame (oh nee, rustige) groep ging ca 10km lopen. Ik heb (dus) heerlijk 10km gelopen. Hoewel nagenoeg heel Nederland een stralende dag had, was het op Ameland bewolkt en in de ochtend zelfs wat frisjes. Dit was natuurlijk ideaal voor ons tijdens het lopen! Ook van deze run heb ik weer volop genoten.


Helaas zat het weekend er weer op, de week is al weer voorbij. Ik hoop dat ik deze week ook weer zo lekker bezig zal zijn. Enne… Ik heb spierpijn in m’n kaken na dit weekend! 😉 Ook een goede training toch? Hihi…

Afgelopen week maakte ik 24 hardloop kilometers en 12 wandelkilometers. Ik zeg: op naar de nieuwe week, met net zoveel plezier!

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.