Hoe verliep mijn week 23?

Na het fantastische weekend op Ameland, had ik maandag en dinsdag dusdanig last van de warmte en het opgelopen slaaptekort van het weekend, dat ik heerlijke avondwandelingen heb gemaakt. Wat blijft het toch heerlijk lang licht! Zelfs om elf uur ‘s avonds is het nog niet volledig donker. Love it!!!!


Woensdag besloten toch maar weer wandelend lekker een stuk af te leggen, met het oog op de baantraining van donderdag. Twee intensieve dagen achter elkaar is voor mij niet zo’n goed idee.

En dan is het al weer donderdag, baantraining-dag! Eh… Ja, normaal wel… Soms moet je even plotseling een “brandje blussen” en zijn andere dingen echt even belangrijker.

Dus sloot ik me op vrijdag aan bij de groep. Geen baantraining dit keer, maar heerlijk “crossen door de bossen” en over de heide. Een fijne fartlektraining op pittig tempo, over single track paadjes, door mul zand… Heerlijk gelopen, wel zó intensief dat ik zelfs een beetje misselijk was na de training! Dit zakte gelukkig wel snel weer weg.


Zaterdag was ik zo’n beetje de hele dag in Wijchen te vinden: mijn jongste zoon, m’n zusje en m’n zwager deden mee met de Strong Viking Water Edition! Spannend hoor, voor zowel m’n zoon als m’n zusje was het de eerste obstakelrun! Mijn man en ik hebben daar flink wat meters gemaakt om ze op zoveel mogelijk hindernissen te kunnen aanmoedigen.


We zullen daar ca 12km hebben gewandeld, wat wij zelfs al wel voelden in onze benen. Die waren best wel zwaar ‘s avonds! Natuurlijk ben ik onwijs trots op die toppers die het geflikt hebben! Weliswaar hebben ze niet alle hindernissen gehaald, maar hey, er mag natuurlijk best ruimte voor verbetering zijn toch? 😉

Uiteraard droeg Floris na afloop met trots zijn “warrior torque” en finishen shirt, en ook ik ben onwijs trots op hem!

Zondagmiddag ging ik lekker op pad voor een duurloop, met als insteek zo constant mogelijk te lopen in de juiste hartslagzone. Het was benauwd, er hing een constante regendreiging maar de zon wist het toch nog regelmatig ff te winnen…


Het constante tempo is wel gelukt, m’n hartslag liep heeeel stiekem toch steeds iets verder op… 15km, vele koeien, ganzen en 1,5 liter water verder was ik weer thuis.

Dat moment dat je dan stopt met hardlopen hè, dan begint het echte zweten eigenlijk pas! 🙈 Eerst de kraan maar even “leeggedronken” hihi…

Na een verfrissende douche hebben we heerlijk het weekend afgesloten bij m’n zusje. Onder het genot van een wijntje genoten we lekker na van het sportieve weekend. Komende week staan er geen bijzonderheden op het programma, het weer ziet er qua lopen iets beter uit (niet zo benauwd) dus zal ik m’n gewone trainingen weer lekker kunnen volgen.

Hoe was jullie week? En hebben jullie nog leuke plannen voor komende week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.