Nieuwe plannen, een nieuw doel!

Zoals jullie wellicht nog weten, had ik mij ingeschreven voor Eindhoven zodra die inschrijving open ging.

Maar helaas, ik zal 9 oktober daar niet een poging wagen om een nieuw PR op de halve marathon te gaan lopen.
Iets met doelen stellen, plannen maken…
Nee, die halve marathon zit er niet in. Maar wat ga ik dan wel doen de komende tijd?

.

.

Een handjevol mensen weet al sinds medio maart van mijn plannen. Nu het concreet wordt en ik mijn nieuwe trainingsschema ook heb, durf ik het eindelijk van de daken te schreeuwen:

IK GA DE HELE MARATHON LOPEN IN EINDHOVEN!!!!!

Al sinds mijn halve marathon in Eindhoven afgelopen jaar begon er iets te kriebelen en te knagen… Ik, die de halve marathon ver genoeg vond, keek toch steeds maar weer met een schuin oog naar die hele marathon…
Vóór mijn 45e wil ik graag een marathon hebben uitgelopen. Aangezien ik in december volgend jaar 45 wordt, heb ik dus nog zo’n anderhalf jaar de tijd. Dit voorjaar heb ik het uitvoerig besproken met mijn trainer. Hij stelde voor, om te gaan trainen voor de marathon van Rotterdam, in april 2017.  Dan kon ik dit jaar gebruiken om mijn basissnelheid te verhogen en de belastbaarheid te vergroten.

Maar nee, “eigenwijs” is niet voor niets mijn middle name 😜, ik besloot toch (met uiteindelijk wel goedkeuring van mijn trainerT) dat ik dit najaar al die marathon wil gaan lopen. Ik heb hier voor gekozen omdat ik me realiseerde dat ik het in de wintermaanden lastiger vind op werkdagen ‘s avonds nog te gaan lopen in het donker. (en nee, sportschool is geen optie, dat vind ik ècht he-le-maal niks!)

Als extra stimulans had ik vorige week m’n nieuwe loop-vriendje gekocht… Ik hoop er vele fijne kilometers mee te trainen en uiteindelijk in Eindhoven te kunnen afsluiten met m’n eerste marathon-medaille!


Afgelopen week heb ik van mijn trainer mijn nieuwe trainingsschema gekregen. Ik heb er zin in, ik vind het spannend, ik zal vast gaan vloeken…
Mijn eerste training van het schema liep ik zondag. De foto die ik vervolgens op Instagram plaatste, is de eerste van een hele rij in mijn #roadtoehv.


De duurlopen worden al snel langer, vanaf volgende week zal ik vrijwel wekelijks een halve marathon of meer gaan lopen. Ik hou van de lange duurlopen, maar ben wel héél benieuwd wat ik van de duurlopen ga vinden die langer zijn dan 25 kilometer, wat tot nu toe mijn verste afstand ooit is…

Deze week plaatste ik nog een foto op Instagram met een verwijzing: Als je goed kijkt, kun je de marathon afstand er in lezen:    42 , 2. Tussen de waterlelies staat ( rechtsonder, in het water) een komma. hihi… Klein grapje.

Mijn trainingen schrijf ik op de kalender, en worden als afspraak in mijn agenda gezet.
De komende weken zal ik gaan uitbouwen van 3 naar 4 loopdagen in de week. Ook zal het totaal aantal wekelijkse kilometers flink gaan toenemen, maar hey, dat vind ik alleen maar gaaf! (althans, nu dus hihi).

kalender van Just Keep Running, scheurkalender van Rob Veer

Ik heb nog zoveel vragen… Houd je bij lange duurlopen ook rekening met eten de dag(en) daar voor? Zal ik blaar-vrij kunnen blijven lopen, ook als ik meer dan 30 kilometer loop? Zullen schuurplekken aan mij voorbij gaan? Hoe zal het gaan in de hitte met het lopen?
Ik heb nog 108 dagen om op deze (en nog veel meer vragen) antwoord te krijgen en tot ik aan de start zal staan! Dat is nog maar 15,5 week… Oh jee… KRIEBELS!!!! hihi…


Ik sta open voor (pre-)marathon-tips, op elk vlak!

13 thoughts on “Nieuwe plannen, een nieuw doel!

  1. Gaaf plan Nicole. Wat betreft het eten. Ik ben daar speciaal voor naar een sportdiëtiste geweest. Ze heeft me geholpen met eten/drinken en schema’s. Wat te eten/drinken voor, tijdens en na de duurlopen en de wedstrijd. En dan uiteraard testen en kijken wat bij jouw past. Nog meer vragen, laat het me weten. Succes en veel plezier.

  2. Super Nicole! Je kunt het zeker: een marathon.
    Zeker nu je nog genoeg tijd heb om te trainen (15,5 weken moet meer dan genoeg zijn, de meeste schema’s doen 12 weken) en al meerdere halve marathons gelopen hebt en onder de 2u15. Uiteraard heb ik zat tips, maar je moet naar je eigen trainer luisteren. Tip 1: wat die schuurplekken betreft: zorg dat je genoeg potten met vaseline in huis hebt! Doet wonderen, haha. Ik hou je blog wel in de gaten, maar dat deed ik toch al. Succes met je nieuwe avontuur: dat wordt het zeker. En zorg dat je voldoende rust inbouwt (dat was al weer tip 2).

    1. Wat lief Peter! Ja, ik zal een voorraadje vaseline gaan aanleggen inderdaad! hihi… Uiteraard luister ik naar mijn trainer, we hebben nauw contact over de voortgang van mijn trainingen. Maar er zijn natuurlijk ook veel “randzaken” die ik nu waarschijnlijk nog niet eens ken, waar je mee te maken kunt krijgen, waar je tegenaan loopt… Hoe kun je dat aanpakken e.d… En die rust… Ehm… Ik ga het echt nog wel leren hoor! Hoop ik… hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.