Nog één maand…

Ja, nog één maand… En dan is het 9 oktober, dan loop ik de marathon in Eindhoven! Ik las net even mijn “hersenspinsels” terug toen ik nog 10 weken te gaan had. (hier kun je die nalezen).

Intussen zijn we weer zo’n 6 weken verder, heb ik de trainingen in mijn vakantie best goed kunnen volhouden en heb ik meerdere lange duurlopen gedaan.
Het nadelige spier-effect van de StrongSisterRun lijkt gelukkig vrijwel wegge-ebt en ik kijk weer vol goede moed vooruit naar de komende, toch wel zware, periode.

Wat staat mij nog te wachten?

  • Ik heb nog 2 30+ duurlopen in de planning staan
  • Ik “moet” nog een 10km-wedstrijd op 24 of 25 september (wie heeft tips voor een leuke wegwedstrijd, liefst in Overijssel???)
  • Die 10km luidt het begin in van het taperen, en over die periode heb ik al flink wat waarschuwingen gekregen… Ik ben benieuwd hoe ik lichamelijk (en mentaal) op die periode zal reageren.

image

Ben ik er klaar voor? menigeen zegt van wel, inclusief mijn trainer (en die kan het weten toch?). Zelf vind ik van niet, vooral mentaal nog niet… Het is best een “dingetje” dat rondspookt in mijn hoofd… En als dan een training finaal de mist in gaat, geeft dat toch even een knauw aan m’n zelfvertrouwen.
Eerlijk? Ik denk dat ik in het startvak nog steeds denk dat ik er “niet klaar” voor ben… Zit ook wel in de aard van het beestje, ik weet pas of ik ergens klaar voor ben als ik een keer heb “proefgedraaid”. Nou… Dat gaat dus niet hè, ik ga geen hele marathon in m’n trainingen lopen!

Heb ik er zin in? JAAAAAAA!!!!!!! Ik heb er absoluut onwijs veel zin in. Het zal vast niet alleen maar één groot feest zijn tijdens het lopen, maar ik kijk enorm uit naar het feit dat ik op 9 oktober door het o zo gezellige en feestelijke Eindhoven mag en kan lopen.

Wat wil ik in Eindhoven bereiken? Mijn primaire doel is om die marathon uit te lopen en proberen er zoveel als mogelijk van te genieten. Stiekem heb ik een schuin oog op de tijd van 5:00/5:15… Wat zou het toch gaaf zijn om die tijd te halen! Helaas lopen ze bij de Marathon van Eindhoven met pacers t/m 5:00u… Of die tijd voor mij haalbaar zou kunnen zijn weet ik absoluut niet. Dus mocht iemand zich geroepen voelen om mij te gaan hazen??? Laat maar weten!

Het lopen doe ik alleen, ik zal ter plekke moeten ontdekken welke andere lopers een fijn tempo lopen om bij aan te haken. Maar mijn man is er wel bij en zal voor de nodige support langs  de kant zorgen. Hij zal op zijn fiets rondcrossen om op zo veel mogelijk verschillende plekken langs de kant te staan!

Natuurlijk hoop ik daar ook weer vele instarunners tegen te komen, ondier wie de dames en heer van Just Keep Running, die ook (nagenoeg) allemaal meedoen met één van de afstanden. En wie weet zie ik dan ook wel deelnemers via de ILH facebook groep

Mijn marathonschoenen zijn al bekend, dat worden onderstaande LunarGlide 7‘s. Voor mij persoonlijk zijn dit fijne schoenen, ik loop er met veel plezier op en heb geen last van blaren of iets dergelijks.

Qua kleding hangt het natuurlijk sterk af van het weer, maar ik wil wel graag een (nog aan te schaffen) t-shirt en tank-top laten bedrukken met mijn naam. Waar kan ik dat laten doen, iemand ervaring hiermee?

img_2733

Wie zijn er allemaal in Eindhoven, als deelnemer of als supporter? Wie weet tot dan!

2 reacties op “Nog één maand…

    1. Hoi Anouk, dank je wel voor je reactie! De Twickelloop had ik inderdaad wel gezien, maar die is volgens mij grotendeels onverhard? Verder had ik zelf niets kunnen vinden in dat weekend in de omgeving helaas…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.