Pastaparty

Favorite: mijn pre-race dinner

Nu ik zo’n 3,5 jaar met regelmaat hardloop, ben ik gaan ontdekken wat voor mij goed werkt in de voorbereiding op een (halve) marathon of een lange duurtraining. Niets is vervelender dan dat je te weinig energie binnen krijgt waardoor je “tank snel leeg is”. Of dat je darmen super actief worden tijdens het lopen…

Mijn dinner: snelle, groenterijke pasta

Je wil toch niet misselijk rondlopen of de bosjes in moeten duiken? En zo heb ik besloten mijn favoriete pre-race dinner te delen. En nee, deze pasta komt echt niet alleen op tafel de avond voor een wedstrijd, maar ook voor een lange training. Eigenlijk dus telkens wanneer er een afstand gelopen moet worden van een halve marathon of meer. Twee weken geleden werd ik weer met mijn neus op de feiten gedrukt. De avond voor een lange duurloop (er stond 30 km gepland) was ik uit eten gewest bij een wokrestaurant. Het was allemaal heerlijk hoor, daar niet van! Maar mijn buik vond het iets lastiger om dat allemaal fijn te verwerken. En zo liep ik al vanaf de eerste stap misselijk rond. Dat ik het nog 15 kilometer volhield kwam omdat er een loopmaatje mee liep, en omdat ik de eerste kilometers de hoop had dat dit gevoel nog wel zou wegzakken. Helaas. En dus houd ik nu maar weer vast aan mijn beproefde recept en staat er in de aanloop van de marathon geregeld deze pasta op het menu.

snelle Pasta à la Nicole

Wat heb je nodig voor ca 6 porties saus?
(ik haal de ingrediënten bij Albert Heijn, bij andere supermarkten zal dit vast ook wel verrijgbaar zijn.)

500 gram (runder)gehakt
800 gram Italiaanse roerbakmix
1 pakje mix voor macaroni/spaghetti
ketjap
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
nootmuskaat
1 thl oregano
1 thl basilicum

pasta ingredients

Bereidingswijze

Bak eerst het gehakt rul en een beetje bruin, met een snufje nootmuskaat. Voeg hier de tomatenpuree aan toe en bak dit ook even mee, samen met de oregano en basilicum.  Wil je de saus een beetje “spicy” maken? Dan kun je nu ook een beetje sambal (of een gesnipperd rood pepertje) en wat knoflook toevoegen.

Voeg vervolgens de groente toe en bak dit kort even mee. Dan het zakje kruidenmix erbij, de tomatenblokjes, een scheut ketjap en water. Of een lekkere scheut rode wijn in plaats van water, dat kan natuurlijk ook 😉 Laat dit nu lekker een minuut of 10 pruttelen. In de tussentijd kun je de pasta gaan koken. Zelf kies ik voor de spelt-spaghetti, maar je kunt natuurlijk elke pasta kiezen die je wilt.

En als laatste natuurlijk, lekker genieten van deze pasta! Serveer de saus apart van de pasta. Eventuele saus die overblijft, kan zo prima in de vriezer. Oh enne… een beetje geraspte (parmezaanse) kaas over je pasta is natuurlijk ook héérlijk!

Eet smakelijk

Pastaparty

Wat is jullie favoriet, de avond voor een wedstrijd of een lange duurloop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.