Anitaladies in the park!

Vorige week was ik als één van de #anitaladies in het Zuiderpark in Rotterdam. Hier kregen wij een training in de voorbereiding op de Ladiesrun, die in datzelfde Zuiderpark zal plaatsvinden.

Hoe het begon

Een mooie groep, van ca 25 dames, vormden de #anitaladies. Gezamenlijk zijn we op weg naar die Ladiesrun, om daar 10 kilometer te gaan lopen. Deze zondag werd de groep in een klap verdubbeld! Hoe gaaf is dat! 25 winnaressen van een VIP-pakket maken vanaf dit moment ook deel uit van de #anitaladies. Maar ja, zo stonden we dus met 50 dames ineens aan de start van deze training, wat een bijzondere uitdaging beloofde te worden voor onze trainer van vandaag, Frido. Maar eerst even naar het begin van de ochtend…

Ontvangst

Na een flinke autorit zijn we in het Zuiderpark en worden we direct bijzonder hartelijk ontvangen door Marjon en Sabine, die deze ochtend namens Anita georganiseerd hebben. Het is een geweldig weerzien van veel dames, en gezellig kennismaken met de anderen. Het is zonnig, lekker warm en iedereen is vrolijk. Dat zit dus al goed voor vandaag!  Voor iedere dame hangt een nieuwe sportbh klaar en een shirt. We kleden ons massaal om en staan al snel klaar voor de training, een ware invasie in het Zuiderpark dus op deze zondagochtend!

Warming up

De warming up begint nog redelijk ontspannen, maar al snel worden we zelfs hierbij al fanatieker. Voor we het weten lopen we flink te zweten! Dit belooft nog wat voor de kern van de training… De bh doet zijn werk trouwens perfect, die voert het zweet keurig af, weg van mijn huid. Geen bijzondere zweetvlekken voor mij dus!

Kerntraining

Na een kort rustmomentje (slokje water, even plassen) beginnen we aan “het echte werk”… Bijzondere oefeningen passeren de revue. Zo moeten we bijvoorbeeld lopen terwijl we onszelf als het ware knuffelen (dus niet de armen meebewegen). Lastig! Ja, ik beweeg mijn bovenlichaam dus teveel van links naar rechts…

We eindigen de training met sprintjes heuvelop, maar niet voordat we eerst de nodige squats hebben gedaan, pushups en/of kikkersprongen. Die spieren zijn echt flink uitgedaagd vandaag!

Nagenieten

Als de training klaar is, krijgen we allemaal nog een goed gevulde goodybag. Veel te snel is het al weer tijd om naar huis te gaan. Dat ik de eerste paar dagen na deze training nog flink voelde dat dit een zware training was, mag de pret niet drukken natuurlijk! Ik hoop dat ik datgene wat ik hier geleerd heb goed blijf onthouden en toepassen.

Ik wil dan ook Anita Nederland enorm bedanken dat ik deze mogelijkheid heb gekregen. Nu nog twee weken goed blijven doortrainen om dan hopelijk iets moois neer te zetten bij de Ladiesrun op 10 juni!

Enne, aan alle vrouwen die zich nog niet hebben ingeschreven: doen! Geloof me, het wordt echt een groot feest! Daarnaast steun je ook nog eens een heel goed doel.

Noot: Alle foto’s in dit verslag zijn tot stand gekomen met dank aan Luka de Kruijf fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.