Boek: Op weg naar de marathon

ja I know, klinkt leuk, terwijl ik net een marathon achter de rug heb… Maar dat is ook de titel van een boek. Dit boek heb ik al ruim anderhalf jaar thuis en ik heb het intussen al twee keer gelezen. Namelijk beide keren dat ik in de voorbereiding was voor de marathon van Rotterdam.

Waar gaat dit boek over?

In dit boek neemt de schrijfster, Saskia Uit den Bogaard, je mee tijdens al haar trainingen op weg naar haar eerste marathon, die zij in 2015 in Rotterdam liep. Ze heeft elke training gedocumenteerd, eerst op haar blog en later gebundeld in dit boek.

De achterkant van het boek geeft al een mooie indicatie wat je kunt verwachten:

Een marathon loopt zich niet vanzelf, daar moet je voor trainen. En dan kom je in aanraking met de wondere wereld van het hardlopen.

Want hoe ga je om met hardloopetiquette? Hoe hou je het vol, ook als het hard regent? Hoeveel verschillende rondjes van 7km kan je verzinnen? Loop je alleen of met muziek? Welke wedstrijden loop je ter voorbereiding? Hoe maak je een keuze uit het grote aanbod van hardloopkleding als je niet van roze houdt? Waar denk je aan tijdens het lopen? En wat doe je nou als je onderweg tijdens een lange duurloop heel erg nodig naar de WC moet?

Allemaal vragen die tijdens de 105 trainingen naar boven komen én beantwoord worden, boordevol tips voor het lopen van je eerste marathon. Met een flinke dosis humor en zelfspot die tevens zorgt voor een feest van herkenning voor iedere recreatieve loper. Of je nu net begint met hardlopen of al langer bezig bent. Ook als je geen marathon wilt lopen. Op weg naar de marathon, een reis naar de finish.

Eigen indruk van het boek

Een feest van herkenning vond ik het. Veel van de vragen (behalve dan de roze kleding) kwam ik zelf ook tegen. En ja, tijdens een training naar de wc moeten terwijl er in heinde en verre geen toilet of dixie te bekennen is? Ook die kan ik afvinken.

Ik heb genoten van het boek. Elke training is eigenlijk een afzonderlijk verhaaltje, anekdote of gedachte. Regelmatig zat ik te grinniken om de humoristische schrijfstijl, of dacht ik bij mezelf: Ja, dat heb ik ook! Aan het eind van elke training geeft ze een tip. Dit kan variëren van het plannen van je route bij stormachtige wind, tot het vieren van de inschrijving voor jouw marathon.

Wil je zelf een marathon gaan lopen, of gewoon het hele traject van iemand anders “herbeleven”? Dan kan ik je dit boek absoluut aanraden. Voor € 20,- is het bij Bol.com te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.