oatmeal-pancakes

Recept: havermout pannenkoekjes

Deze havermout pannenkoekjes zijn voor mij echt favoriet als ik een lange duurloop ga doen of als ontbijtje vóór een (halve) marathon. Ik had van alles geprobeerd, van witte boterhammen met jam of stroop, tot kant en klare (tarwe)pannenkoeken uit het koelschap…
Het zal allicht iets “tussen de oren” zijn, maar met dit receptje heb ik het idee dat ik veel langer energie heb en een verzadigd gevoel!

Benodigdheden:

  • 30 gram havermout
  • 3 schepjes Diet Protein vanille (of bijv. 1/2 scoop Whey van B&F)
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 1 thl kaneel
  • snufje zout

pancake ingredients

Bereidingswijze:

Doe de havermout en diet protein / whey samen in een blender en mix dit goed, zodat de havermout fijn gemalen wordt. Voeg vervolgens hier de eieren, melk, kaneel en zout aan toe. Meng dit nog even goed door elkaar.

Verhit een klein beetje (kokos)olie in een koekenpan en bakken maar! Ik vind het zelf fijn om kleine American Pancakes er van te maken. Wil je liever een grote pannenkoek? Dan kun je het beslag het beste iets meer verdunnen, door de hoeveelheid melk te verdubbelen.

pancakes

Super simpel, mega lekker!
Ga je dit maken? Laat het me even weten, dat vind ik erg leuk! Je kunt ze zoals ik meestal doe, gewoon naturel eten. Moet je erg vroeg opstaan? Geen probleem, maak ze lekker de avond van tevoren alvast en eet ze ‘s ochtends koud! Maar om ze “op te leuken” kun je er als topping bijvoorbeeld verse aardbeitjes bij doen als ze in het seizoen zijn. Wat ik ook wel eens doe, is 100g “zomerfruit” uit de diepvries verhitten in een pannetje, en dat dan er over/naast. Vergeet ook niet de mogelijkheid om het te serveren met wat stroop, poedersuiker of nutella…

Nog een keertje mijn favoriete pre-race avondeten teruglezen? Dat is deze pasta. Ook zonder wedstrijd in het vooruitzicht trouwens enorm lekker hoor! hihi…

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.