Weekje Ibiza: Wat was het mooi!

Direct nadat mijn jongste zoon zijn laatste examen had afgerond, stapten wij met z’n tweetjes in het vliegtuig naar Ibiza. We waren er nog nooit geweest en lieten ons maar al te graag verrassen door alles wat dit eiland ons te bieden had. Enig “minpuntje” was wel, dat een bezoek aan een optreden van de een of andere grote dj er niet in zat. Mijn zoon is namelijk nog geen 18. Maar hey, dat mocht de pret niet drukken, genoeg te zien en te beleven!

Ibiza style: Grote verschillen

In deze week hebben we ontdekt, dat er zeer grote verschillen zijn op Ibiza. Zowel qua prijzen als qua omgeving. Ibiza- stad is bruisend, ademt een en al feest (en geld). Sant Antoni de Portmany is relaxter, waar meer het typische vakantie/strandgevoel overheerst. Oké, ook daar zijn flink wat feestlocaties te vinden, maar minder uitbundig dan in Ibiza-stad.
Heerlijk genieten in een leuke baai, op een strandbedje? Prima, maar informeer wel goed wat de prijzen zijn! Zo waren wij zelf twee keer in dezelfde baai, waarbij we de eerste keer niets betaalden voor het bedje “want we gingen er ook lunchen” en de tweede keer verrast werden door een rekening van 20,- per bedje! En ja, ook die tweede keer lunchten we er. Hadden we die eerste keer geluk, aangezien het die dag (deels) bewolkt was? Of hebben we ons te grazen laten nemen die tweede keer? Geen idee. We hebben er in elk geval wel heerlijk genoten!

Strandje “pakken”?

Een aanrader om naar toe te gaan hoor, de Cala Bassa. Wij hadden er dus voor gekozen om strandbedjes te huren bij de Cala Bassa Beach Club. De eerste keer lagen we echt op het strand, bij “Beach Boy”, de tweede keer bij de “Taittinger Lounge” tussen de naaldbomen. Het personeel is zeer behulpzaam en vriendelijk. Als je dat wilt, kun je de lunch aan je strandbedje geserveerd krijgen. Ja natuurlijk willen we dat, vakantie op en top! Het water in de baai is kristalhelder en erg mooi van kleur, het strand lekker zacht… Ja, prima locatie!

Bijzondere lunchplek

We hadden een auto gehuurd, waarmee we heerlijk allerlei plekken op het eiland bezochten. Zo besloten we na een fantastische tip van Meike (eigenlijk één van haar bijzonder vele tips) naar Sant Carles de Peralta te rijden. Daar is elke zaterdag de hippiemarkt. Nee, niet dè hippiemarkt waar Ibiza mede bekend van is, maar een iets kleinere maar zeker zeer authentieke markt, Mercadillo Las Dalias. Hier hebben we heerlijk rondgestruind, om vervolgens door te rijden naar een dorpje in het midden van het eiland om te lunchen.

Het werd restaurant Aubergine, in Sant Miguel. Op de kruising van 2 doorgaande wegen zie je niet veel meer dan het bord. Aan de achterkant verschijnt daarentegen een heel mooi terras, overdekt met klimplanten en een aantal vruchtenbomen. Naast het terras begint direct de groente- en kruidentuin, waar ze veel ingrediënten voor hun gerechten zelf verbouwen. We hebben hier heerlijk gegeten! Het was verbazend stil, ik had niet verwacht dat je zó weinig van het verkeer zou horen dat toch wel dichtbij voorbij raast! Mooi pareltje om te ontdekken dus.

En de lunch salade met coquilles die ze er serveren is ook absoluut een aanrader, die smaakte heerlijk!

Zondag, rustdag?

Natuurlijk niet als je op Ibiza bent! Hoewel… de zondag brachten wij overdag door op het strand van Cala Bassa, om ‘s avonds te genieten van het getrommel op het hippiestrand van Benirras. Elke zondag komen vele enthousiastelingen met hun Djembé’s samen om te trommelen tot na zonsondergang. Wij maakten er een mooie trip van, door met een boottocht mee te gaan vanaf Sant Antoni. Al op de boot begon de sfeer er een beetje in te komen. De twee gastheren aan boord pakten hun eigen Djembé er bij en verzorgden zo als het ware een warming up. Eenmaal aangekomen bij “Cala de Benirras” hebben we besloten eerst maar even iets te eten.

Vervolgens liepen we naar het einde van het strand, waar “de hippies” zich verzameld hadden. Ruim twee uur lang hebben we hier gestaan, gedanst, geklapt en gezongen. Ik snap het zelf nog steeds niet, het zijn toch alleen maar trommels, zonder andere instrumenten… Je zou denken dat dit na een kwartiertje wel gaat vervelen of zo. Niets was minder waar! Of zou dat (mede) komen door de wietlucht die er rondhing, en dat we daar wellicht wat teveel van ingeademd hadden… We hadden er in elk geval een heerlijke avond!

Terrasje pakken?

In Sant Antoni de Portmany zit aan het meest westelijke puntje van de baai een heel gezellig stukje kade, waar diverse cafés/bars/clubs zitten. Eén daarvan is Café Mambo. Wij zijn daar ‘s middags geweest en hebben daar heerlijk genoten van het fantastische uitzicht onder het genot van (voor mij althans) een perfecte Caipirinha. Vanaf deze plek kun je in de avonduren, als er geen bewolking is althans, ook prima genieten van een heel mooie zonsondergang. Informeer dan wel vooraf naar de mogelijkheden, want om daar een tafeltje te reserveren heb je te maken met bepaalde minimum bestedingen.

Ibiza-Stad, Dalt Villa

Als je op Ibiza bent, kan een bezoekje aan “Dalt Villa” oftewel De Oude Stad, natuurlijk niet ontbreken. Deze torent boven de nieuwe stad uit en is gebouwd boven op de berg. Houd hier dan ook wel rekening mee met de keuze van je schoenen: De weggetjes zijn best steil en de steentjes over het algemeen heel glad. Maar als je dan eenmaal boven bij de kasteelmuur bent, heb je een fantastisch uitzicht!

Aan de ene kant kijk je op de stad zelf, met de haven waar je trouwens ook je ogen flink de kost kunt geven aan de plezierjachten van klein tot bizar groot.

Loop je naar een ander deel van de ommuurde stad, dan heb je een fantastisch uitzicht over zee.

Als je dit zo ziet, zou je niet bedenken dat de cafés, restaurants en clubs ‘s avonds stampvol zitten met feestgangers die naar Ibiza komen omdat Ibiza “party-eiland nummer 1” is. De rust en kalmte zijn dus te vinden binnen een paar honderd meter van het feestgedruis!

Ja, wij hebben genoten van ons weekje Ibiza. Of we er nog eens naar toe gaan? Geen idee, we houden er van om allerlei nieuwe plekjes te ontdekken.

Ben jij wel eens op Ibiza geweest, en wat vond je er van?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.