Boek: Running like a girl

Naast hardlopen is lezen ook een van mijn grote hobby’s. En als je dan een boek leest over hardlopen, dan komen die twee hobby’s mooi bij elkaar.

Enige tijd geleden kreeg ik van Uitgeverij Rainbow het boek “Running like a girl” toegestuurd. Ik had al wel eerder van dit boek gehoord, en was wel heel nieuwsgierig geworden. Op de achterkaft staat de volgende tekst: 

Gedesillusioneerd door de sportschool en het geyoga beu besloot Alexandra Heminsley te gaan hardlopen. Ze koesterde hoge verwachtingen: de billen van een atlete, de taille van een supermodel en de snelheid van een gazelle. De eerste poging verliep niet bepaald goed. Zes jaar later heeft ze echter op twee continenten vijf marathons gelopen. Haar vader zei het al: je loopt evenzeer met je hoofd als met je benen. En daarom is dit een boek over hardlopen dat niet alleen maar over hardlopen gaat. 

Running like a girl bestaat uit twee delen.

In het eerste deel neemt de schrijfster, Alexandra, je mee in haar pogingen te gaan hardlopen, wat ze allemaal tegenkomt op haar pad. Ze neemt je mee in haar zoektocht naar geschikte schoenen, hardloopkleding en bh. Haar manier van schrijven doet je geloven dat je over haar schouder meekijkt. Ook beschrijft ze trainingen die fantastisch gingen, of die juist enorm slecht gingen. En dit alles doet ze met een heerlijke dosis zelfspot. Regelmatig zat ik dan ook te grinniken of te glimlachen tijdens het lezen.

Haar beschrijving van haar allereerste marathon heb ik in een ruk uitgelezen, zou ze het halen? Zou ze moeten uitstappen? Ik wilde haar bijna hardop gaan aanmoedigen, zo helder zag ik alles voor me wat ze beschreef.

In het tweede deel komen veel gestelde vragen aan bod, die je als (aanstaand) hardloper vrijwel allemaal hebt, zoals: is hardlopen slecht voor je knieën? Ga je sneller dood als je hardloopt, omdat je je levensenergie dan versneld verbruikt?
Maar ook staan hier tips in, waar je op moet letten als je bijvoorbeeld hardloopschoenen gaat kopen.

Elk hoofdstuk begint met een quote, die je als lezer direct even aan het denken zet. Ben je het er mee eens, of niet…

Ik vond Running like a girl een heerlijk boek om te lezen. De frustratie, blijdschap, verdriet en euforie die Alexandra meemaakte, spatte van de pagina’s af. En oh, wat herkende ik veel, zeker het deel over de marathon zelf! “Doorgaan, opgeven, ik ga het halen, ik red het niet…” Al die gedachtes en emoties waren zó herkenbaar! En ja, het boek is geschreven door een vrouw, gericht op vrouwen die (willen gaan) hardlopen. Dus een matchende outfit, aandacht voor een sportbeha en make-up komen absoluut ook aan bod in dit boek.

Hoewel ik dit boek heb gekregen, deel ik hier mijn eigen mening, en wat ik van het boek vind.

Voor € 8,- kun je dit boek bij Bol.com kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.