Bounce your body, not your…

Vorige week zondag heb ik een heel bijzondere bootcamp mogen doen, namelijk op de trampolines van Bounz Amsterdam. Deze bootcamp was georganiseerd door Anita Nederland, om hun nieuwe sportbh, de zwarte Momentum Pro, aan een grondige test te onderwerpen, met als motto: “Bounce your body, not your boobs”.

Deze bh combineert “het beste van 3 werelden”, namelijk de crossback van de Dynamix Star, de padding van de Air Control Deltapad en de looks van de Momentum. En je kent vast wel dat gedoe om je bh uit te krijgen na een training… Door de haakjes aan de voorkant kun je de schouderbanden los maken, waardoor hij gemakkelijker aan en uit te doen is. Slim! Maar nu naar het evenement zelf.

Voor we beginnen

Bij binnenkomst ligt er een mooi tasje op elk van ons te wachten. Hier zitten leuke (en lekkere) goodies in, zoals dextro, pepermuntjes, flesje water, een paar sokjes… En ook de nieuwe, zwarte, Momentum Pro bh. Na een korte uitleg over de bh zelf gaan we ons omkleden en bestormen we de trampolines. Lekker springen, huppen, gek doen… Oh boy, dit is lastig! Maar enorm leuk en al snel gieren we het uit.

Bounce maar raak!

Nadat we even een beetje konden “wennen” aan de trampolines werden we door een trainer van Bounz aan het werk gezet. Even een warming-up: sprinten op de plaats, en zodra hij een cijfer riep moesten we die bijbehorende oefening doen (push-up, jump, squat, sit-up…). Whoa, dat was al pittig!

En de story continues

Vervolgens gingen we in 2 teams sprinten over de trampolines: telkens een rode band verder, en weer helemaal terug naar het begin, net zolang tot je alle rode banden had aangetikt. De andere dames mochten in de tussentijd planken of squatten. Klinkt te doen h├Ę? Nou, ook dat viel vies tegen! Probeer maar eens hard te lopen op zo’n verende ondergrond, dat is echt enorm lastig!

Play around…

Tussen de bedrijven door hadden we gelukkig wel momentjes van rust, waarin we even een slokje konden drinken. Of lekker gek doen, springen en proberen je mooiste lach tevoorschijn te toveren voor de camera van Janneke. Eh… tja… Die lach was wel heel lastig hoor, je wil toch ook een leuke sprong maken hihi… Maar m’n haar danste flink, ik sprong lekker hoog en mijn bescheiden voorgeveltje bleef keurig op z’n plek!

Hoe zit dat nu met die bh?

Als je mij al wat langer volgt, weet je dat ik enorm fan ben van de Anita sport-bh’s. Toen ik begon met hardlopen, had ik mij daar niet echt in verdiept en greep ik in de sportwinkel een “sport-bh”, wat eigenlijk meer een topje was. Ach, ik heb maar een zeer bescheiden cupje B, dat maakt toch niet uit? Nou… dat had ik dus flink mis.

Het blijkt namelijk, dat je borstweefsel flink wat te verduren krijgt tijdens het hardlopen. Je borsten draaien achtjes tijdens het lopen, en elke stap zorgt voor “stress” op je borstweefsel. Dat kan maar relatief weinig hebben, dus rekt het uit: de bekende theezakjes zijn het gevolg.

De bh’s van Anita Active zijn ontworpen om deze beweging zoveel mogelijk uit te sluiten, het borstweefsel dus rust te geven. Daarnaast zijn ze ook nog vrouwelijk, aangezien ze niet het hele zwikkie plat drukken tegen je borstkas aan. En eerlijk is eerlijk, ik draag buiten het sporten om altijd bh’s met beugel, maar dat is zeker geen gemis bij deze sport-bh’s van Anita! De goed gevormde cups zorgen voor prima stevigheid en zorgen voor het behoud van de natuurlijke vormen.

De schouderbanden zijn door middel van de haakjes aan de voorkant goed verstelbaar, naast het feit dat je hierdoor je bh veel gemakkelijker aan en uit kunt doen.

Deze bh heeft een crossback, wat veel dames prettig vinden tijdens het sporten. Ik draag zelf graag deze, maar ook graag de Air Control Delta Pad met rechte schouderbanden. Een beetje afhankelijk zeg maar, van het wel of niet dragen van een tanktop met racerback. Want hey, wij dames mogen ook wel een beetje ijdel zijn toch? Wie wil er nu tan-lines van de bh naast je racerback? ­čśë

Of je nu gaat springen op trampolines, paaldansen, hardlopen of een andere intensieve sport: Zorg dus voor een goede bh!

Enthousiast geworden over deze Momentum Pro? Ren dan snel naar de lingeriewinkel en laat hem goed aanmeten! Oh enne… naast deze zwarte, is hij ook in het vuurrood verkrijgbaar.

 

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Janneke.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.