Hallo december

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken! December is voor mij altijd een extra speciale maand, ik ben deze maand namelijk ook jarig! Elk jaar probeer ik weer om juist deze maand een beetje “leeg” te houden, maar oh wat heb ik weer leuke en/of gezellige dingen gepland staan! 

Sinterklaas

Hoewel mijn eigen zoons al 18 en (bijna) 20 jaar zijn, betekent dat niet dat we geen Sinterklaas meer vieren! Natuurlijk wel, het is een veel te leuk familiefeest! En dat vieren we dan ook direct goed: zaterdag, vandaag dus, met mijn familie, onder wie mijn neefje en nichtje van 4 en 6 jaar. Het Grote Geheim moet dus goed bewaard blijven! En morgen met de familie van mijn man, waarbij de vijf neven en m’n nichtje zich weer kostelijk zullen vermaken met een dobbelspel of iets dergelijks.

Verjaardagen

Ja, verjaardagen, meervoud inderdaad! Mijn oudste zoon is 9 december jarig, en ik zelf mag 19 december weer een extra kaarsje uitblazen. Maar ja, wanneer ik mijn verjaardag ga vieren? Geen idee nog! Misschien op de woensdagavond zelf, wellicht wijk ik toch uit naar het weekend er na. Herkennen jullie dat principe, dat je geen verjaardag gaat vieren vóór de eigenlijke datum? Nu ik op woensdag jarig ben is dat wel een beetje lastig, aangezien het weekend er na al weer zo dicht op Kerst is. #luxeproblemen

Kerst, oud en nieuw

Uiteraard hebben we ook nog de Kerstdagen en Oud en Nieuw! Heerlijk samenzijn met de familie, afhankelijk van het weer mooie wandelingen maken… En gezellig samen koken, eten… Ik kan daar dus echt heel blij van worden! Ergens in die periode zijn m’n jongste zoon en ik ook nog van plan een Harry Potter marathon te gaan houden: Alle 8 films achter elkaar kijken. Oh boy… waar beginnen we aan??? Even om je een idee te geven: Alle films samen duren in totaal 19 uur en 39 minuten. Oeps!

Hardlopen

Zaterdag 8 december staat de Nijverdalsebergcross op de planning, en op vrijdag 28 december de Lageveldloop by Night. Beide zijn (ongeveer) 5 kilometer, onverhard en vooral die laatste is erg gezellig met al die lopers met lampjes.
En zoals elk jaar, zal ik ook dit jaar weer een “birthdayrun” doen. En dit jaar heb ik daar extra zin in, want ik krijg daarbij gezelschap van Patricia! Ze komt dan heerlijk deze kant op, om eens de mooie omgeving hier, die ik vaak wel “mijn speeltuin” of “mijn achtertuin” noem, te verkennen. Nu al enorm veel zin in! Is het al 19 december???

En verder in december?

De eerste dagen zijn we tussen het vieren van Sinterklaas door, heerlijk druk met de kerstverlichting, kerstboom… Dat vind ik echt altijd zó gezellig in december! Al die lichtjes overal, het geeft een heerlijk sfeertje. En als dan half januari alles weer weg is, is het ineens heel kaal en “saai”. En het mag van mij ook wel weer sneeuwen hoor! De bovenste foto is van vorig jaar 10 december, toen hadden we dus een “witte wereld”.

De week tussen Kerst en oud en nieuw heb ik mijn werkagenda (nagenoeg) leeg weten te houden. Tijd om te genieten van een paar dagen vrij dus! Waar ik op hoop, is dat het fijn winterweer wordt: droge vorst, liefst een beetje zon er bij… Ik heb enorm veel zin om mijn schaatsen weer te gebruiken! Vorig jaar heb ik heerlijk geschaatst op Flevonice, dat ga ik dus gewoon lekker weer inplannen dit jaar!

Heb jij nog leuke plannen in december?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.