Plannen en doelen #4, april

April, een maand waar ik al een jaar naar uitgekeken heb. Wat ik ook doe of inplan, één bepaald weekend van april staat al een jaar lang vet omcirkeld in mijn agenda. Daar komt niemand tussen! Waarom, en welk weekend?

Plannen voor april

Het eerste weekend is “sleep-over-weekend”. Samen met Patricia slaap ik dan bij haar zus Rianne, waar ik enorm veel zin in heb! Zondag is de marathon van Rotterdam. En ik sta ook dit jaar weer aan de start, van de kwart-marathon. Om daar te komen zou ik op zondag bizar vroeg van huis moeten vertrekken, en zo is 4 jaar geleden deze sleep-over ontstaan. Een traditie waar we dus al na de finish van vorig jaar naar uitgekeken hebben, en dus al een jaar lang vet omcirkeld staat in m’n agenda!

 

Maar oh, die kwart marathon… Ik heb er enorm veel zin in, kijk er naar uit, maar vraag mezelf de laatste dagen ook af “kan ik het wel, op een fatsoenlijk tempo?”. Na de Sallandtrail heb ik nauwelijks afstanden gelopen, ik moet het dus puur op oud opgebouwd spiervermogen moeten doen. Maar hey, het belangrijkste is, dat ik na twee hele marathons, nu weer de kwart ga lopen, die ik eerder ook al enorm leuk vond. En dit betekent dat ik eindelijk weer samen met Patricia aan de start sta! We hebben beiden als voornaamste instelling: genieten! En dat zijn we ook absoluut van plan, te beginnen op zaterdag als we de expo gaan bezoeken en de startnummers ophalen.

Het weekend daarop is in Enschede de Enschede Marathon. Daar zal ik aan de start staan van de 5 kilometer, namens Stichting Kids Vooruit. Vorig jaar mocht ik ook namens hun lopen. Daarover kun je hier lezen. Het is dan ook een eer om dit jaar weer namens Kids Vooruit te mogen lopen daar!

Verder staat er nog een evenement op de planning van Flexpower. Een training en meer info over spierverzorging staan hier centraal. Ik ben heel benieuwd wat ik kan verwachten!

Verder heb ik momenteel nog geen concrete plannen voor april. Misschien blijft het hierbij, maar het kan ook maar zo gebeuren dat er weer heel spontaan iets opduikt. Ik ben altijd “in” voor spontane acties!

Mijn doelen deze maand

Ik vind het toch wel heel fijn om mezelf een paar concrete doelen te stellen. Hoewel ik in maart deze zelf-gestelde doelen bij lange na niet haalde, geeft het wel een beetje houvast en kan het net dat kleine extra motivatie-zetje voor mij betekenen.

Voor april heb ik de volgende doelen gesteld:

  • 2x per week hardlopen
  • 2x per week krachtoefeningen, vooral voor m’n armen en core
  • mijn rust nemen, door voldoende slaap te plannen (op tijd naar bed dus hihi)
  • elke dag lezen

Vier doelen, die niet heel moeilijk lijken. Maar met 3 dagen waarop ik van 8 tot 21u aan het werk ben (ja, wel pauze voor lunch en avondeten hoor) worden de loop- en oefenings-doelen al een uitdaging op zich. Maar ze zijn zeker haalbaar, en bovendien heb ik die krachtoefeningen echt nodig met het oog op andere activiteiten later dit jaar!

Stel jij jezelf ook doelen per maand?

Enne… loop je in Rotterdam de hele marathon? Geef je startnummer dan even door, zodat we je kunnen aanmoedigen! Ik weet van de afgelopen twee jaar hoe ongelooflijk fijn ik het vond om al die aanmoedigingen te krijgen, en gun het jou ook!

2 reacties op “Plannen en doelen #4, april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.