April, maand van tegenstrijdigheden

Help, de tijd vliegt echt! April is in mijn beleving voorbij gevlogen! Ik had zoveel leuke plannen, ideeën en doelen voor deze maand… Tijd om de balans op te maken om te zien of ik alles heb kunnen waarmaken.

Race van de maand

Tja, hier kan ik heel duidelijk in zijn: De kwart marathon van Rotterdam natuurlijk! Hoewel ik geboren en getogen ben in Twente, heb ik “iets” met Rotterdam, al sinds de eerste keer dat ik daar de kwart marathon liep. Elk jaar is het weer feest, hoewel ik zeker heb afgezien de twee keren dat ik de hele marathon liep. Dit jaar was het weer tijd voor een feestje op de kwart marathon, samen met Patricia. Mijn verslag kun je hier teruglezen, en ook Patricia heeft er een mooi verslag over geschreven. En volgend jaar? Dan zijn we er gewoon weer bij natuurlijk! 🙂

Bijzonder evenement

Net als vorig jaar, stond ik ook dit jaar aan de start van de 5km in Enschede voor de Stichting Kids Vooruit. Erg mooi om dat te mogen doen, ik heb enorm genoten! Het drukt je wel weer even met de neus op de feiten, dat hardlopen voor mij weliswaar een vanzelfsprekendheid is, maar dat er heel veel mensen zijn voor wie dat niet geldt. Super hoe deze stichting zich inzet om jongeren te helpen toch op hun manier en niveau te kunnen sporten!

En wat gebeurde er verder in april?

Ik heb afspraken en een evenement afgezegd in het Paasweekend. Al de hele week was ik enorm moe, om dan 4 uur te reizen (2 heen en 2 terug) voor een paar uurtjes was niet heel handig. Een stukje zelfbescherming dus. Verstandig? Ik denk het wel. Jammer? Dat zeker. Maar er zal vast weer iets moois gaan komen.

Wel schreef ik mijn ervaringen met de Aftershokz Trekz Air, een headset die ik mocht testen en nu een paar maanden in gebruik heb. Wat ik hiervan vind, kun je hier teruglezen.

De kreet “april doet wat hij wil” was zeker weer van toepassing op deze maand. Was het in Rotterdam heel warm, zo was het een weekend later ongeveer 20 graden kouder. En zo ging de temperatuur eigenlijk de hele maand als een jo-jo door.

Mijn vlog van de week naar Rotterdam toe (van sneeuw naar zon), kun je hier terugkijken.
Tijdens de kwart marathon heb ik de camera ook lekker gebruikt, thuis ging ik flink puinruimen en liep ik mijn eerste avondrondje-in-het-licht! Genieten en puinruimen dus 🙂
En zoals ik al zei, ging de temperatuur als een jojo heen en weer. Van een koude race, tot een warm heiderondje, waar ik in Enschede nog een thermoshirt aan had, liep ik eind die week bij zonsondergang stof te happen op de heide (want DROOG!) in een short en tanktop. Maar jongens, die heiderondjes met de trainingsgroep zijn echt super gaaf!
In de week van Pasen tot Koningsdag was het vooral proberen een goed ritme te vinden, mijn energie weer wat op te krikken en hoe kun je dat beter dan op Tweede Paasdag te starten met een heerlijk warm rondje hardlopen? En eindelijk wist ik deze week 2x specifieke spieroefeningen te doen! En ja, ook deze week weer enorme tegenstellingen, want op Koningsdag was het koud en nat…

 

Haalde ik mijn doelstellingen?

Eh… nee.
Zo, lekker kort hè? Oké, enige uitleg is op zijn plaats.

  • minimaal 2x per week hardlopen: Helaas, de week vóór Pasen liep ik 1x hard in plaats van de geplande (en gewenste) 2x. Zoals ik hierboven al schreef, was ik de hele week al enorm moe, en kon ik mijzelf er niet toe brengen om ‘s avonds nog te gaan hardlopen.
  • 2x per week oefeningen (armen, core…): Dat begon heel moeizaam deze maand, met de eerste weken 1x per week. Eigenlijk heb ik dat uiteindelijk pas in de laatste week lekker weten op te pakken en de 2x per week goed behaald.
  • Mijn rust nemen: als je al 2x leest dat ik zo moe was, kun je vast wel nagaan, dat het best moeilijk voor mij is geweest om mijn rust te “pakken”. Als avondmens (ik bloei vaak juist op ‘s avonds laat) is het nog steeds een enorme struggle voor mij om op tijd mijn bed in te duiken. Maar die wekker is en blijft genadeloos! Met als gevolg dat ik dus toch ‘s avonds vrijwel knock-out was.
  • Elke dag lezen: Jammer genoeg niet… Ik vind lezen zó heerlijk, rustgevend en ontspannend (of juist leerzaam of spannend, afhankelijk van het boek). De week voor Pasen was ik zo moe dat de letters al binnen een halve pagina dansten voor m’n ogen. De week na Pasen begon het wel weer een beetje terug te komen, 4 van de 7 dagen heb ik in elk geval weer een paar bladzijdes gelezen.

Je snapt wel, dat ik al aan het broeden ben op doelen voor mei. 1 van die doelen kun je vast wel raden: Vroeger naar bed. 🙂

Ik kijk met een tegenstrijdig gevoel terug op april. Aan de ene kant vol plezier en trots op de wedstrijden die ik mocht lopen in Rotterdam en in Enschede, aan de andere kant baal ik best, dat ik toch niet goed genoeg mijzelf in acht heb genomen. Leerzaam was het zeker, want dit moet wel veranderen. En niemand anders kan dat voor mij doen, ik moet zelf die stap zetten. Wel hebben een paar heel inspirerende gesprekken en nieuwe plannetjes om op te broeden al geholpen, mijn neus staat weer in de goede richting.

Hoe kijk jij terug op april?

2 reacties op “April, maand van tegenstrijdigheden

  1. Ja echt deze maand is voorbij gevlogen niet normaal. Na Rotterdam was het twee keer knipperen en daar was mei alweer. Fijn he zulke gesprekken, hier ook echt motivatie en zin om dingen uit te werken door te pakken

    1. Zo grappig en bizar ook eigenlijk dat zulke gesprekken kunnen zorgen voor een motivatie boost. En ja, de dagen gingen (weer eens) veel te snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.