juli header

Mijn plannen en doelen voor juli

Juli is al een paar dagen onderweg, ik heb mijn plannen en doelen voor deze maand op een rijtje gezet… iets met een workout, rust en lezen.

Over mijn plannen voor deze maand kan ik heel kort zijn: er staat niets op de planning. Iets met evenementen die er niet zijn, een reis die niet door ging…  Wel heb ik mijzelf deze maand een aantal doelen gesteld.  Tja, als je geen plannen hebt, bedenk je toch zelf wat?

Workout blijven doen

In de afgelopen maanden heb ik met grote regelmaat thuis een workout gedaan. Dit is mij goed bevallen, dat wil ik zeker blijven volhouden.  Hoe vaak? dat ligt er aan, aangezien de sportscholen weer open zijn ga ik daar ook weer naar toe. In elk geval wil ik 3x per week een (kracht)training doen, of dat nu in de sportschool is of met een home-workout.
Sinds 1 juli heb ik al 2x mogen genieten van een workout in de sportschool. Heerlijk wel weer hoor, om die apparaten te kunnen gebruiken, een barbell met flink wat gewicht te liften of in je nek te leggen… Eigenlijk zou ik nu willen zeggen dat ik 3x per week naar de gym ga. Dit ga ik mijzelf niet opleggen, aangezien ik wel even moet kijken hoe het gaat qua reserveringen voor een tijdslot. De beide afgelopen keren ben ik al ‘s ochtends direct om 7u gegaan. Eenmaal klaar en weer opgefrist aan het werk voelt dat wel fijn, maar het is wel erg vroeg!

workout sportschool

Hardlopen weer oppakken

Ik wil het hardlopen weer oppakken, om te beginnen met 2x per week. Rustig weer opbouwen, met intervallen (wandelen en hardlopen afwisselen). En er zullen vast mensen zijn, die weten dat ik 2 jaar geleden nog een marathon liep, en dat het dus voor mij geen probleem moet zijn om “even” 10km te lopen. Dat is helaas niet het geval, ik moet echt wel weer opnieuw opbouwen. Sinds die marathon heb ik niet meer dan 10km gelopen, sinds oktober 2019 lag mijn focus helemaal niet op het lopen. Dus ja, rustig weer opnieuw opbouwen!

trainen lopen

Andere doelen?

Naast deze twee sportieve doelen, heb ik mijzelf nog 2 andere doelen gesteld:

Deze maand 2 boeken lezen. Ik vind lezen zo heerlijk, maar het komt nog te vaak voor dat ik mijzelf geen tijd gun om lekker weg te kruipen met een boek. Dus wil ik vaker heel bewust weg van die tv, een boek pakken en er lekker van genieten.

Beter op mijn slaap letten. Het klinkt zo gemakkelijk: Ga naar bed, minstens 8 uur vóór je wekker afgaat. Met enige regelmaat lig ik er te laat in, of slaap ik onrustig, of ben ik ineens een uur voor m’n wekker afgaat klaarwakker. Lekker dan! Dus ga ik m’n best doen om in de avond nog beter mijn ontspanning te zoeken en met zo min mogelijk “to-do’s” in mijn hoofd het bed in te duiken.

 

Wat zijn jouw plannen en doelen voor deze maand?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.