Review: Instaproof

Instagram, ik zit er veel op en kijk er graag op rond. Een fantastisch medium, waar ik al vele vriendschappen aan heb overgehouden. Mijn instagramfeed? Die kun je het beste omschrijven als “ik post wat ik leuk vind”. En in de stories komen bij mij het vaakst beelden voorbij tijdens het hardlopen, wandelen of als ik op vakantie ben van de omgeving waar ik dan ben. Oh, en als ik heerlijk uit eten ben natuurlijk 😉 Kortom: er zit niet echt een lijn in, zoals je bij sommige accounts ziet dat alles in een rustige pasteltint in de feed staat. De rode draad in mijn insta-feed? Hardlopen en genieten.

Van newbie tot insta-pro?

Er valt voor mij nog bijzonder veel te leren in “de wereld van Instagram”. Ik was dan ook blij verrast toen ik het boek #Instaproof toegestuurd kreeg. Alleen die cover al is bijzonder instaproof: Mooie rozetinten, met witte glimmende letters. Zacht van kleur en toch heel duidelijk, zonder schreeuwerig te zijn. Waar dit boek over gaat? De achterkant zegt het volgende:

“Insta-addicts en experts Kirsten Jassies en Joyce Nafzger kunnen zich geen wereld meer voorstellen zonder Instagram. In dit boek gidsen ze jou en je merk in vijftien stappen naar Insta succes. Van praktische tips & tricks over hoe laat te posten en Insta-waardige foto’s te maken, tot de beste hashtags en apps om je content in te plannen. Nooit meer denken: ‘Wat moet ik vandaag plaatsen?’ of ‘Waar tover ik die volgers vandaan?’ Vol voorbeelden van inspirerende Instagrammers en hands-on tips.”

En inderdaad staat dit boek boordevol tips & tricks! Voor mij zijn vooral de tips & tricks over het maken van “de juiste foto” heel interessant. Ik zie mijzelf niet echt als merk, maar vind het wel heerlijk om van alles te delen met m’n volgers. Dan even snel een foto maken met je mobiel en die direct op instagram “knallen” doe ik nog geregeld hoor! Maar soms denk ik er toch iets langer over na. Vertelt deze foto het verhaal dat ik voor ogen heb? Is het misschien handiger om straks terug te gaan naar dit plekje als de zon bijna onder gaat? #goldenlight

Ook hier is #Instaproof heel helder in: het instant deel van Instagram (foto maken en direct delen) is vaak niet meer zo instant. Vaak worden foto’s genomen, bewerkt met speciale software zoals Lightroom of Photoshop om een “picture perfect” te creëren en vervolgens pas gepost. Maar dan wel op een bepaald tijdstip, want dat algoritme van instagram is a bitch! Poeh, er komt nogal wat op je af als je een insta-pro wil worden hoor!

 

Laat mij maar heerlijk een Insta-amateur zijn. Ik heb geen photoshop of lightroom, het woordje “instant” uit instagram bestaat voor mij nog wel degelijk. Als ik iets moois zie, deel ik het gewoon graag!

Is dit boek dan niets voor mij? Oh ja zeker wel! Op heerlijk nuchtere wijze geven Kirsten en Joyce je iets meer inzicht in de misschien wel mysterieuze wereld van Instagram. Hoe kun je beter scoren, meer volgers krijgen? Waar dienen toch die #hashtags voor? En dat algoritme, dat telkens weer wijzigt, maakt het allemaal niet eenvoudiger!

Erg fijn: naast het boek is er ook de website instaproof.nl, een mooie aanvulling op het boek. Zowel het boek als de site vormen een heel handig geheel, dat ik regelmatig even bestudeer als naslagwerk. Hoe zit dit ook al weer? Hoe werkt dat nu precies? Nee, “picture perfect” zul je bij mij niet in m’n insta-feed tegenkomen, maar hoe instagram eigenlijk te werk gaat vind ik daarentegen bijster interessant! En daarin geeft dit boek een leuk inkijkje.

Dankjewel @uitgeverijsnor voor dit leuke en interessante boek! Wil je het boek zelf bestellen? Dat kan via Bol.com en het boek kost € 17,50.

 

Ik heb het boek toegestuurd gekregen. Dit doet echter niets af aan mijn persoonlijke mening.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.