header augustus

Mijn plannen en doelen voor augustus

Oef, wat gaat de tijd snel! Morgen is het al weer augustus, tijd dus om mij plannen en doelen voor de komende maand op een rijtje te zetten. Wat moet ik, wat wil ik en dat soort dingen!

Mijn plannen voor augustus

Tja, het zal je niet verbazen dat ik eigenlijk geen plannen heb voor augustus. Gezien de situatie omtrent het Corona-virus probeer ik gewoon nog zoveel mogelijk (onnodige) contacten te vermijden, blijf afstand houden, zo veel mogelijk thuis… Oké, op het moment dat ik dit typ, zit ik weliswaar op de camping, maar ook hier houden we afstand tot de andere campinggasten.
Ik heb één plan, dat is dat ik in augustus op mijn racefiets een bepaald rondje  wil fietsen. Ik heb 2 opties, welke ik zal kiezen is afhankelijk van mijn startlocatie (thuis of de camping). Wanneer ik dit ga doen weet ik ook nog niet, onder andere het weer is wel een bepalende factor.

racefiets augustus

Mijn doelen voor augustus

Na dit weekend is mijn vakantie officieel voorbij en mag ik weer aan het werk. De eerste week zal het vooral gaan om de overdracht van wat er in mijn vakantie is gebeurd, en overdracht van m’n collega die daarna met vakantie gaat.
Mijn doel hiervoor is, om vooral te plannen! Het ziet er dus naar uit dat ik het de komende paar weken (extra) druk ga krijgen op m’n werk, dus dan is plannen absoluut een must. Zeker om naast m’n werk, ook tijd te blokken voor andere activiteiten. Tijd om mijn planner er weer bij te halen dus!

Planning maken

Concreet doel komende maand: wekelijkse planning maken, die werkbaar is en waar ik me goed aan kan houden. (oké, spontaniteit moet mogelijk blijven)

planner

3x per week krachttraining

Ja, ook deze is er gewoon weer bij deze maand hoor, 3x per week trainen! Vóór de sportscholen dicht moesten in maart, deed ik dit ook dus moet ik het nu ook gewoon weer kunnen. Het enige wat ik wel enorm jammer vind, is dat het vrijwel elke keer als ik ga, nogal druk is in de Basic Fit waar ik train, en nagenoeg niemand zijn/haar materialen reinigt na gebruik. Dit zorgt bij mij wel voor wat weerstand eerlijk gezegd.

2-3 keer per week hardlopen

Ja ook deze komt gewoon terug in augustus! En dit keer zelfs net iets uitgebreider. Wilde ik in juli 2x per week hardlopen, nu minimaal 2x en liefst 3x! Ik heb nu een fijn opbouwschema, om van “nul” weer op te bouwen. Dit lijkt de eerste weken prima te combineren  met het trainen in de sportschool, om zo toch wel genoeg rustdagen te hebben.

hardlopen augustus

Ontspanning, rust…

Omdat het heel druk zal zijn met werk, ik heel graag veel wil sporten en er maar gewoon 24 uur in de dag zitten, is dit misschien wel mijn belangrijkste doel in augustus. Niet maar blijven door rennen, maar minimaal 2x per week een flink kruis in m’n agenda, echt tijd voor mijzelf. Sowieso (nagenoeg) elke avond een lekkere wandeling, daarnaast de tijd voor mijzelf om te doen waar ik op dat moment zin in heb. Wandelen, lezen, een dutje doen? Alles mag dan.

 

Wat zijn jouw plannen en doelen voor augustus?

2 reacties op “Mijn plannen en doelen voor augustus

  1. Leuke blog, en wat ben jij fanatiek zeg! Ik wil ook graag “weer” aan krachttraining doen, maar het schiet er elke weer bij in. Zelfs het hardlopen lukt me deze week niet eens. ( werken van 6 tot 5 helpt ook niet mee ) misschien moet ik ook maar eens doelen opschrijven voor augustus, goede tip!

    1. Als je zoveel extra moet werken, snap ik heel goed dat het je niet lukt om te sporten! Het lukt mij ook alleen door het echt als afspraak in te plannen in m’n agenda, direct vanuit m’n werk of ‘s ochtends voor m’n werk. En dat deel ik dan ook met mijn gezin.
      Door doelen te stellen kun je voor jezelf een stok achter de deur hebben, want het is zo fijn om te kunnen afvinken! Zorg dan wel voor haalbare doelen. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.