Mijn bullet journal van januari

Mijn Bullet journal van januari is iets anders geworden dan ik vooraf in gedachten had… Normaal gesproken doe ik de voorbereidingen voor een nieuwe maand al in de maand er voor, dit keer liep dat toch iets anders. 

Natuurlijk, een paar onderdelen komen bij mij altijd terug, zoals het maandoverzicht en de “weekly spread”. Maar waar ik normaal gesproken best even wat tijd vrij maak om er lekker mee bezig te gaan, heb ik dat in december niet gedaan. Oeps… Januari was dus al ruim een week bezig toen ik mijn bullet journal ging indelen voor deze maand.

Mijn maandoverzicht

Het is dit keer dan ook vrij clean en basic. Wel weer het maandoverzicht natuurlijk, zodat ik in één oogopslag kan zien wat er op de planning staat. Dat maandoverzicht bestaat bij mij uit twee delen, één voor mij persoonlijk en één voor mijn site.

En nee, ik kan niet supermooi schoonschrijven, maar hey, het is mijn bujo, en het werkt voor mij!

Tracker

Naast mijn maandoverzicht heb ik ook een “tracker” pagina gemaakt voor de yoga-challenge. Elke keer als ik zo’n YouTube video heb gedaan, kleur ik het bijbehorende vakje. Op die manier houd ik op een leuke manier bij hoe ver ik ben, en wordt het hopelijk uiteindelijk een bont gekleurde pagina.

Weekly

En dan tot slot de weekly’s. Ja, ik gebruik mijn bullet journal ook als agenda. Ik heb ook wel een digitale agenda, maar op de een of andere manier vind ik het altijd wel heel fijn om het ook op papier te hebben. Herkenbaar?
Ik schrijf in mijn bujo niet al mijn pedicure-werkzaamheden, maar wel andere afspraken komen hier te staan.

Ook heb ik op deze pagina’s een apart vakje met “to do’s”. Dat is een fijne plek voor mij om te noteren wat ik allemaal die week wil/moet doen, maar die niet op een specifieke dag gedaan moeten zijn.

Mijn bujo ligt altijd klaar, soms alleen even om een kijkje te nemen, soms om lekker dingen te kunnen afvinken. Een andere keer gebruik ik het om ideetjes te noteren, of gewoon om lekker even te ontspannen en de pagina’s een beetje op te vrolijken. En het leuke? ik kan zelf de lay-out bepalen. Wie weet ziet februari er dus weer heel anders uit.

Heb jij zelf ook een bujo?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.