Wintersport 2016

Afgelopen week waren we een weekje op wintersportvakantie. Heerlijk skiën, genieten van de Alpen… Dit is een week, waar we altijd naar uit kijken en heel veel zin in hebben! Zo ook dit jaar.

We gingen dit jaar voor het eerst naar Bad Gastein, in het Salzburgerland. Daar aangekomen, zagen we dat het helaas in het dorp zelf (en het dal er onder) nogal groen was! Nou ja, dan maar hopen dat de pistes dusdanig onderhouden zijn dat we wel kunnen skiën.

Dat konden we zondag helaas op onze buik schrijven: toen we de gordijnen open deden ‘s ochtends, regende het! Jeetje, daar zijn we dan ook mooi klaar mee zeg! (hoger was het wel sneeuw dat viel). Gelukkig zat er in ons appartementencomplex ook een zwembad en “wellness”, dus de heren gingen daar lekker gebruik van maken.

SUNP0035

Intussen was het wel weer droog geworden, en trok ik mijn hardloopkleding aan en ging met onze hond Loesje lekker een stuk lopen, het dal in. Weliswaar niet wat we vooraf bedacht hadden te gaan doen, maar het was wel heerlijk!

IMG_1224 SUNP0029

 

Maandag zijn we ook niet de piste op gegaan, in verband met “zeer sterke wind” waren er nogal wat liften stil gezet. Dus het ritueel van de dag ervoor herhaalde zich min of meer, met dien verstande dat ik het mijn kuiten niet aan wilde doen om weer te gaan hardlopen. En onze hond trouwens ook niet, we konden aan haar merken dat zij ook wel wat spierpijn had. (door voorzichtig langs haar pootjes/heupen te voelen en te drukken).
Dus gingen de heren weer zwemmen, gevolgd door Catan, en maakte ik een mooie wandeling in de omgeving. Het is hier wel ontzettend mooi zeg!

IMG_1260 IMG_1264 IMG_1265 IMG_1262

 

Dinsdag was het weer gelukkig iets beter, dus hup de piste op! Boven sneeuwde het licht en was het mistig, maar naarmate we lager kwamen werd het lichter. Al met al een heerlijke dag om te skiën dus!

IMG_1269 IMG_1274

 

Woensdag kwam daar nog een schepje bovenop, het was helderblauw, stralend weer. Uiteraard hebben we ook woensdag heerlijk genoten van het skiën, en mijn vader was met ons hondje naar een “Stube” aan de piste gekomen waar we genoten van een heerlijke lunch, genietend van het mooie weer.

IMG_1282 IMG_1285 IMG_1337 IMG_1339

 

Woensdagavond werd ons duidelijk dat het wel eens een sneeuwdek kon worden donderdag, wat ook inderdaad zo bleek te zijn toen we wakker werden. Het sneeuwde zo hard, dat we de ski’s verruilden voor zwemkleding. Toen in de middag het opgehouden was met sneeuwen, hebben we heerlijk gespeeld met ons hondje en gewandeld in die verse sneeuw. Wat levert dat mooie plaatjes op, en een sneeuwhond hihi…

IMG_1363 IMG_1376 IMG_1380 IMG_1387

 

Vrijdag, laatste skidag… En warempel was het weer zonnig! Dus weer genoten we van de pistes, de versgevallen sneeuw van de dag er voor zorgde voor prima condities. Na de lunch stak er wel een flinke wind op, waardoor het bovenaan de pistes erg koud werd. Maar hey, we hebben onze wintersport wel weer in stijl afgesloten!

IMG_1408 IMG_1413 IMG_1429 IMG_1430

 

Wat kun je genieten zeg, van een vakantie! De bedoeling van zo’n wintersport is natuurlijk dat we elke dag veel skiën. Maar ondanks dat dit niet ging, hebben we ontzettend genoten! Wat wel elke dag op het programma stond, was Catan voor de heren en heerlijk lezen voor mij. En hoewel dit dorpje helaas wel een hoog “vergane glorie” gehalte heeft, is het erg mooi om in rond te wandelen, en de omgeving is ook bijzonder mooi. Ik heb zomaar het idee dat ik hier wellicht ook eens in de zomermaanden terug zal keren!

IMG_1254 IMG_1256 IMG_1401 IMG_1426

Volledig uitgerust zijn we thuisgekomen, klaar om weer aan het werk te gaan.

Hebben jullie ook krokusvakantie gehad, en wat leuks gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.