Hoe verliep mijn week 9?

Tja, daar kan ik heel kort in zijn: ik heb niet 1 keer hardgelopen deze week!
Was ik ziek? Nee!
Was ik geblesseerd? Ook niet!
Wat dan wel?


Heel simpel: we waren op wintersport. En tja, mijn lichaam is gewend aan de platte pannenkoek die het landschap in mijn woonomgeving is, dus had ik nogal wat moeite met de grote hoogteverschillen in de Alpen.

Ik had zondag wel hardgelopen, wat ik maandagochtend bij het opstaan wel een beetje merkte: mijn kuiten en dijen waren aardig gespannen. Logisch, want 170 hoogtemeters in 6,77km is niet niks!

Toch ging ik maandag wel weer op pad, en heb ik een wandeling gemaakt van ca 5km. Als je niet kunt skiën (want regen, sneeuw en storm boven), dan ga je toch lekker wat anders doen? Het was heerlijk, wat een mooie omgeving daar! Er zijn veel wandelpaden, ik heb er maar een paar verkend.

IMG_1261

Dinsdag voelde ik mijn kuiten en dijen nog meer, even niet meer lopen of flinke wandelingen dus! Mijn kuitspieren stonden zó strak, dat ik er met skiën echt wel rekening mee moest houden. En een stressfractuurtje zit niemand op te wachten natuurlijk! Lekker ontspannen genieten van de pistes.

Op donderdag trok ik m’n schoenen weer aan voor een fijne wandeling, dit keer in een echt winters landschap: het sneeuwde nagenoeg de hele dag en dat leverde ontzettend mooie plaatjes op! Teruggekomen bij ons appartement was ik wel aardig veranderd in een sneeuwpop, maar ik heb genoten!

IMG_1385

Zondag wilde ik weer gaan hardlopen, maar na de lange terugreis van zaterdag voelde ik me erg moe, mijn spieren waren “zwaar” dus besloot ik er weer een wandeling van te maken. Het was lekker weer, zonnetje er bij, wel wat frisjes. Maar ach, als je uit de sneeuw komt, valt het allemaal heel erg mee!

IMG_1451

Volgend weekend staat de Sallandtrail op het programma. Ik hoop de komende dagen nog 2 keer te kunnen lopen, voor ik daar aan de start sta.

Wat hebben jullie afgelopen week gedaan, en wat zijn jullie plannen voor komende week?

2 gedachten over “Hoe verliep mijn week 9?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.