Recept: easy pasta salade

In de zomermaanden ben ik (net als de rest van mijn familie) groot fan van deze pastasalade.
In Frankrijk, op de camping, heb ik hem weer gemaakt, hij is heel gemakkelijk te maken.

De foto’s zijn niet helemaal top, maar dat komt omdat ik in de caravan heb staan kokkerellen. Het gaat uiteindelijk vooral om de smaak! En die is jammie…

Hoe maak je deze salade?

Gekookte (schouder)ham, ui en komkommer zijn de drie hoofdingrediënten. 200 gr ham, 200 gr komkommer en 100gr ui. Snijd de ham in blokjes, snipper de ui fijn. Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd ook de komkommer in kleine blokjes.

Uiteraard moet er pasta in. Meestal gebruik ik hier elleboogjes voor, nu Franse macaroni. Welke pasta je gebruikt maakt niet zo heel veel uit. Mijn voorkeur voor elleboogjes is voornamelijk vanwege het formaat, zo zijn alle ingrediënten ongeveer even groot. Reken ongeveer 300 gr ongekookte pasta, kook deze beetgaar in ruim water met wat zout.

Zodra de pasta (beet)gaar is, goed afspoelen met koud water zodat het snel afkoelt. Meng de pasta met de ham, komkommer en ui en zet het in de koelkast om verder te koelen.

Sausje maken!

2 delen kwark, 1 deel ketchup en 1 deel mayonaise mengen, ruime hoeveelheid bieslook er door. Dus neem je 2 eetlepels kwark? Dan 1 eetlepel ketchup… Zo kun je zelf puzzelen of je meer of minder nodig hebt.

Het sausje roeren tot het egaal van kleur is, op smaak brengen met peper en zout. Mocht je de smaak van de kwark toch nog iets teveel vinden overheersen, dan kun je het wrange iets egaliseren met een klein beetje suiker.

Tot slot roer je het sausje in delen door de pastasalade. de saus zal goed opgenomen worden. Het is de bedoeling dat het sausje genoeg is om door de hele salade te worden opgenomen, maar niet zó veel dat de pasta in het sausje zwemt. Eventueel bewaar je een beetje van het sausje om op een later moment er nog bij te doen als het toch (te)veel ingetrokken is.

Als je het goed door de pasta hebt geroerd, kun je de salade afgedekt in de koelkast zetten tot je het gaat gebruiken. Handig, want zo kun je de salade bijvoorbeeld al ‘s ochtends klaarmaken! Hoef je het alleen maar uit de koelkast te pakken als je het wil eten! 😉

Zelf eten wij het meestal bij een barbecue. En ja, dan blijft er best wel eens wat over, zodat ik de volgende dag geen boterham, maar pastasalade als lunch heb. Ook niet verkeerd hoor!

Eet smakelijk!

 

1 reactie op “Recept: easy pasta salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.