Review: Bose Soundsport Wireless

De afgelopen twee jaar liep ik met de Bose Quiet Comfort i20. Heel fijne oortjes, die erg goed in mijn oren bleven zitten. Maar ja, dat draadje hè… Achter mijn shirt langs, tussen het shirt en mijn camelbak… En als ik dan mijn mobiel wilde pakken om een foto te maken, moest het draadje er uit. Ik ging dus op zoek naar andere, bluetooth, oortjes.

vereisten voor mijn nieuwe oortjes

Deze moeten goede ontvangst hebben. De kwaliteit van het geluid vind ik ook zeker niet onbelangrijk, aangezien ik ze niet alleen voor het lopen zal gebruiken. Bovendien moeten de oortjes lang meegaan, ruim meer dan 5 uur. Ik gebruik tijdens de marathon ongeveer 5 uur aaneengesloten de oortjes, wat is dan vervelender als ze juist op een moeilijk punt ineens uitvallen omdat de accu leeg is?

Mijn nieuwe Bose oortjes

Na veel googlen en in diverse winkels rond zoeken, kwam ik uiteindelijk toch weer bij Bose terecht. Ze zijn absoluut niet goedkoop, maar beloven wel wat ik er van verwacht. Ze beloven een gebruiksduur van minimaal zes uur en goede geluidskwaliteit. Kom maar op dus!

De oortjes hebben het bluetooth deel en de accu in de “doppen” zitten. Die hebben daarom wel wat body nodig. Maar ze zitten prima in mijn oren en ik voel ze niet of nauwelijks. Bovenstaande foto is genomen ergens tussen de 35 en 40 kilometer bij de marathon van Rotterdam. Ik geniet nog steeds van mijn muziek en heb totaal geen last van de oortjes.

Ze zitten perfect. Bovendien worden ze geleverd met 3 maten oordopjes, zodat de kans groot is dat er vast wel een passende voor jou bij zit. De vleugeltjes die er aan zitten, zorgen voor net dat beetje extra om ze goed op hun plek te houden. Zodra ze eenmaal gekoppeld zijn met (bijvoorbeeld) je telefoon, gaat deze koppeling vervolgens automatisch zodra je ze weer aan doet.

Ik koos voor de Sport + package, waarbij ik voor een kleine meerprijs een extra opbergcase erbij heb gekocht. Deze heeft een ingebouwd battery-pack, zodat ik onderweg mijn oortjes kan opladen. Ik gebruik ze min of meer dagelijks: Lekker muziekje luisteren als ik de hond uitlaat, of in de auto het geluid van mijn (telefoon)navigatie via de oortjes laten komen.

En ja, ze zitten in je oor. Dit betekent natuurlijk wel, dat het omgevingsgeluid iets minder duidelijk binnenkomt. Tijdens het lopen zal ik dan ook zeker niet het volume erg hoog zetten, ik wil nog wel kunnen horen wat er om mij heen gebeurt.

En die Quiet Comfort i20? Die liggen nagenoeg werkloos thuis. Ik gebruik ze nog wel, maar dan vooral als ik echt stilte om mij heen wil hebben. Dit kan thuis zijn, om mij even volledig te kunnen afzonderen, maar ook in de trein bijvoorbeeld. Deze oortjes filteren namelijk het omgevingsgeluid (deels) weg. En ja, hier liep ik voorheen mee inderdaad. Maar dan zette ik het “filter-deel” niet aan, om zo toch de omgeving te kunnen horen.

Of ik blij ben met deze oortjes? Echt wel! Ik heb ze nu ruim 7 maanden en gebruik ze zeer intensief. Ik had allerlei (goedkope) bluetooth oortjes geprobeerd, maar die hielden het niet lang vol (de meeste niet eens 2 uur) en het geluid was niet om over naar huis te schrijven. Dat klonk in de meeste gevallen nogal “blikkerig”.

Ben je zelf nieuwsgierig, fan van goed geluid en een lange accu-duur? Dan zou je bijvoorbeeld hier kunnen kijken voor deze oortjes. Nee, ik heb geen samenwerking, ik heb ze ook niet gekregen. Dit is gewoon mijn eigen mening over deze oortjes. Helaas heb ik niet ergens een mooie “black friday-deal” kunnen vinden voor deze specifieke oortjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.