Helweek dag 2

Zoals jullie weten doe ik mee met de Helweek. Wil je er wat meer over lezen? Dat kan hier. Vandaag gaat het vooral om “modus en focus”. Heel kort en bondig: Wees je door de dag heen bewust van je modus (gemoedstoestand) en bedenk op welke momenten je welke modus “gebruikt”,  en ga uitermate gefocust te werk.
Ik ga mijn best doen!

Ook vanochtend stond ik weer direct naast mijn bed toen m’n wekker ging om 6 uur. Alleen… Ik heb vannacht niet echt lekker geslapen, ik ben een paar keer wakker geweest. Waarschijnlijk omdat ik “bang” was om door m’n wekker heen te slapen hihi…
Als eerste heb ik een half uur gewandeld met onze hond. Die weet niet wat haar overkomt volgens mij, zó vroeg al naar buiten! Toen ik gisteravond naar bed ging, had ik nog het plan om vanochtend te gaan hardlopen, maar hier kon ik mezelf niet toe zetten. Ik vond het zó koud! Wel lekker gewandeld dus, ik was blij en opgewekt. Kom maar op met deze nieuwe dag!
Vervolgens kruip ik na mijn ontbijtje weer achter mijn computer, so much to do, so little time…

Halverwege de ochtend ben ik klaar met mijn eerste project (ik ben blij!) en doe ik even een “rondje dorp”: een pakketje naar het postkantoor brengen, een nieuwe muis voor m’n computer scoren  en wat boodschappen doen.

Pakketje klaarmaken voor verzending
Pakketje klaarmaken voor verzending

Rhuisgekomen ging ik weer verder achter de computer, dit keer met de “pet” van pedicure: de administratie over 2015 moet nog even bijgewerkt worden, btw-aangifte moet nog gedaan worden…

Lunchtijd! De administratie is nog niet klaar, dat moet nog maar even wachten. Eerst even lekker genieten van m’n omelet met groente, een fijn relax-moment. Vervolgens mocht ik weer een paar uur aan het werk in de praktijk.

Na de laatste klant kwam de monteur van de cv ketel, omdat deze de laatste dagen een heel irritant “zingend geluid” maakt. Zelfs buren een stukje verderop worden er wakker van! Oeps!

Monteur is druk bezig
Monteur is druk bezig

Als uiteindelijk de ketel weer helemaal is afgesteld, is de irritante fluittoon inderdaad weg, en kan ik weer verder om de laatste puntjes op de i te zetten van mijn administratie.

Ook dat kan ik afvinken, administratie is weer bijgewerkt en de btw-aangifte is ingediend. Yes!

Heerlijk met twee schermen hihi
Heerlijk met twee schermen hihi

Dan is het intussen al vijf uur geweest, lekker eten klaarmaken dus! Na het eten kroop ik lekker op de bank met een boek en mocht ik van mezelf ook social media checken. Ik wil gaan proberen om voor social media gezette tijden aan te houden, bijvoorbeeld een half uurtje voor/na de lunch en ‘s avonds na het eten.

Ik was me vandaag heel bewust van mijn modus. Continue blij en opgewekt is me helaas niet gelukt, ik baalde wel even toen ik minder af had dan ik hoopte. Of heb ik weer eens te grote projecten die ik in te weinig tijd wil afkrijgen? Hihi… Maar goed, ik ga gewoon door, de woensdag staat in het teken van timemanagement, en dat kan bij mij nog wel wat beter. Weer een stapje maken hopelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.