Helweek dag 3

Zoals jullie weten doe ik mee met de Helweek. Wil je er wat meer over lezen? Dat kan hier.
Vandaag is het belangrijkste thema “timemanagement”. Tja, dat is nogal een dingetje… Sommige klusjes schat ik veel te lichtzinnig in, andere klusjes zijn eigenlijk zo gepiept maar daar hik ik erg lang tegen aan. Maar goed, mooi om mij hier vandaag eens extra nadrukkelijk mee bezig te houden!

Ik neem jullie weer even mee door mijn dag:

Oef… Weer gaat m’n wekker om 6 uur, en sta ik braaf direct op. Maar jeetje, het blijft voor mij erg vroeg, zeker nu het nog zo lang donker is buiten!
Na mijn rondje met de hond en een lekker kwark-fruit ontbijtje stort ik mij op de was (vouwen, strijken) en de vaatwasser uitruimen. Check, eerste klusjes klaar, zó gepiept!

Vervolgens zijn de papieren aan de beurt. Je weet wel, bankafschriften, rekeningen en zo, die vanuit de brievenbus belanden in “dat ene laatje/bakje/kastje”… Maar ja, ze komen niet vanzelf in de ordners, heb nog steeds geen kaboutertjes gevonden die het voor mij gaan doen hihi… Dat doe ik in 2 stappen, eerst de bankafschriften. Dat gaat best vlotjes. Ik heb ze eigenlijk in “no-time” keurig opgeborgen op de daarvoor bestemde plek, en er ontbreekt er niet een! Yes!

Deel van de papier-berg
Deel van de papier-berg

Even pauze, kopje koffie, rijstewafel en een kort rondje social media.
En weer door, de klanten moeten natuurlijk niet op mij hoeven wachten.

Voor ik het me goed en wel realiseer, is het al weer lunchtijd, heerlijk! Even een half uurtje ontspannen met een boekje. De (oven)wekker heb ik op een half uur gezet, ik ken mezelf… Zodra die piept, moet ik echt opstaan om dat ding uit te zetten. Ik doe een lekker muziekje aan, om vol goede moed de papier-berg verder onder handen te nemen. Veel uitzoekwerk, maar uiteindelijk is ook die klus geklaard! Wiehoe! Weer iets om af te strepen!

Ik ben nu halverwege de week, en zie dat ik met sommige plannen iets te optimistisch was, qua hoeveelheid tijd die ik had ingeschat. Tijd om de planning dus even onder de loep te nemen!

Agenda, to-do-list, planning... Goed op een rijtje zetten!
Agenda, to-do-list, planning… Goed op een rijtje zetten!

Dan begin ik met mijn volgende project: (digitale) foto’s van vier zomervakanties uitzoeken en verwerken tot albums. (oeps!) Als ik stop om eten te koken, heb ik de foto’s van één vakantie al geselecteerd. Maar het moet nog wel verwerkt worden tot een album. Dit zal morgen ook nog flink wat tijd in beslag gaan nemen.

Maar zodra we gaan eten, constateren we ineens dat onze poes Romy een wond heeft. Ze is al geruime tijd ziek (hoewel ze zich niet ziek gedraagt) en heeft een zeer agressief gezwel. 7 weken geleden is dat ontdekt, en sindsdien alleen maar gegroeid. Nu begon het haar dusdanig te irriteren, dat ze die plek kapot heeft gelikt. Na het eten dus naar de dierenarts, die haar een speciaal rompertje en een ontstekingsremmende injectie heeft gegeven. Helaas hebben we ook direct een nieuwe afspraak moeten maken voor vrijdag, want het moment dat ze gaat lijden is nu aangebroken.

Mokkend op de leuning van de bank, wat moet ik met dat gekke rode jasje?
Mokkend op de leuning van de bank, wat moet ik met dat gekke rode jasje?

Thuisgekomen heb ik niets meer gedaan, behalve lekker kroelen met Romy en met bewondering kijken naar de gekke bewegingen die ze maakt nu ze dat “gekke jasje” aan heeft. Dan weer loopt ze alsof ze dronken is, dan weer alsof ze een kitten is die nog niet weet hoe ze haar pootjes moet gebruiken. Ergens is het nog wel lachwekkend om te zien… Uiteindelijk is het elf uur als ik m’n bed in rol, en Romy mag vannacht lekker bij ons op bed slapen. Morgen even geen wekker om zes uur…

En dan kun je nog zo goed plannen, je timemanagement nog zo goed in acht nemen, als er zoiets ineens gebeurt, gooi je alles met het grootste gemak aan de kant en kan het je even helemaal niets meer schelen. M’n focus was vanavond dan ook helemaal op onze huisdieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.