Helweek dag 4

Zoals jullie weten doe ik mee met de Helweek. Wil je er wat meer over lezen? Dat kan hier.

Zoals gezegd, ik had m’n wekker even niet gezet vandaag, en werd om even na zeven uur wakker. Ook Romy had fijn geslapen op ons bed. Eenmaal beneden samen met m’n man even de wond verschoond, ontbijtje gemaakt en gekroeld met Romy en haar zusje Minoes terwijl m’n man met de hond ging wandelen.

Vervolgens de praktijk weer in voor een ochtend werken. Tussendoor ben ik wel telkens even gaan kijken in de woonkamer, want onze hond wil nogal vaak gezellig spelen met de poezen… Dat gaat nu goed gelukkig, ze laten elkaar lekker met rust.

Maar eh… vandaag is toch de dag om “uit je comfortzone” te gaan, en de nacht door te halen? Klopt, maar zoals ik al in het begin aangaf, zal ik wel gewoon gaan slapen vannacht, aangezien ik weet wat een nacht zonder slaap met mij doet, dan ben ik de 2 daaropvolgende dagen niet te genieten, en krijg ik niets gedaan door (meestal) knallende koppijn.

Bovendien is het nu toch even allemaal op z’n kop gezet door de plotseling doodzieke poes, mijn planning moest ik omgooien.
Nadat de laatste klant vertrokken was en ik geluncht had, kroop ik weer even achter de pc om verder te gaan met de foto-albums.

2 externe schijven en 1 oude harde schijf doorspitten...
2 externe schijven en 1 oude harde schijf doorspitten…

Met Romy op schoot, dat blijkt namelijk de enige manier om haar rust te geven en te voorkomen dat ze continu probeert te likken aan de wond (door het “jasje” heen).  Maar ik liet mijn gedachten steeds afdwalen van de foto’s, mijn focus was vandaag ver te zoeken. Dus besloot ik  met de foto’s te stoppen en de externe schijven op te schonen: Dat vereist niet continu concentratie, ik kan blijven zitten met de poes op schoot… win-win dus.

Eén schijf heb ik nu helemaal klaar, de tweede is nog druk aan het werk (bestanden overzetten). Morgen alleen de oude harde schijf nog doornemen!
Vanavond heb ik lekker op de bank gelegen met de poes op schoot, en de hond aan m’n voeten, lekker beetje lezen. Heerlijk!

Boek, bank, dekentje en... 2 lieve schatten
Boek, bank, dekentje en… 2 lieve schatten

Uit m’n comfortzone vandaag? Totaal niet! Of toch wel? Ik heb nog nooit zo veel stilgezeten als vandaag, zo’n poes op schoot is toch wel “lastig” (maar ook wel heel lief, hoewel de aanleiding zielig is).

Romy mag ook vannacht, nog één nacht, bij ons op bed slapen. Pppffff… Ik kijk zó op tegen morgen…
Ik ga proberen er het beste van te maken, morgen staat “rust en herstel” op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.