Helweek dag 5

Zoals jullie weten doe ik mee met de Helweek. Wil je er wat meer over lezen? Dat kan hier.
Vandaag staat in het teken van “rust en herstel”. Hoewel ik van binnen heel onrustig wakker werd, probeer ik wel heel bewust rust te zoeken. Na mijn ontbijtje maak ik een afspraak bij de kapper en kruip vervolgens even lekker op de bank met het boek om de vrijdag nog even goed te herlezen. Romy ligt hierbij weer lekker tegen mij aan, we lijken wel onafscheidelijk.

Dan volgen nog even een paar “snelle” klusjes (vaatwasser, was vouwen…) voor ik weer achter de pc kruip om de laatste schijf door te spitten. Tegen elf uur is die ook klaar, yes! M’n zoons zijn weer thuis want hun proefwerkweek is begonnen. Zij kruipen even lekker op de bank met Romy terwijl ik  boodschappen ga halen en naar de kapper ga. Heerlijk even lekker laten verwennen, het was al weer juni afgelopen jaar dat ik was geweest. Hihi…

Lekker genieten, dit is rust èn herstel toch? 😜
Lekker genieten, dit is rust èn herstel toch? 😜

Na de lunch doe ik ff helemaal niets meer, behalve languit op de bank liggen met Romy op m’n buik en Loes (onze hond) als bewaker op m’n voeten. De knoop in m’n maag wordt groter omdat ik weet wat er straks gaat gebeuren…

En dan is het onvermijdelijke moment daar, samen met m’n man ga ik met Romy naar de dierenarts.

Als we weer thuiskomen, zijn we allebei even helemaal “down” en drinken zwijgend een kop koffie.

Eten werkt tegen alles, dus gaan we samen de keuken in om een “pasta met pesto en garnalen” klaar te maken.

Dat is een topper bij ons, we zijn er alle vier dol op.

Heerlijke schaal vol!
Heerlijke schaal vol!

‘S avonds doe ik weer niet veel, we kijken naar Pirates of The Caribean. Het is dus ook al rond half een dat ik m’n bedje in rol.

Vandaag was dus een heel vreemde dag. Rust en herstel heb ik wel gevonden, maar niet echt zoals de heer Larssen het voor ogen had. Vandaag was een dag dat ik me even niet of nauwelijks heb beziggehouden met wat er in het boek staat. Logisch? Wellicht. Spijt? Absoluut niet. Is vandaag dan “mislukt”? Vind ik niet, ik heb bewust de keuzes gemaakt om niets te doen, om tv te kijken…

Ben benieuwd wat het weekend mij gaat brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.