Lekker lezen: Thuis in Virgin River en Welkom in Virgin River

Naar aanleiding van positieve berichten over de “Virgin River” reeks, onder andere op het blog van Donderdesign, besloot ik het eerste boek op te zoeken. In de bieb vond ik zowel de eerste, als de tweede titel in deze reeks, van uitgeverij Harlequin

image

Beide leesboeken heb ik meegenomen van de bibliotheek, en deze heb ik achter elkaar “verslonden”.

Auteur Robyn Carr heeft intussen al 20 boeken geschreven in de Virgin River serie. De verhalen spelen zich af in een klein dorpje, genaamd Virgin River en je wordt meegenomen in het verhaal van de diverse bewoners en bezoekers.

Thuis in Virgin River

Dit boek begint met Mel, die na het overlijden van haar man niets anders wil dan weg uit de hectiek en drukte van Los Angeles. Ze gaat naar Virgin River om daar aan de slag te gaan als verpleeg- en verloskundige. Het huisje waar ze een jaar zou mogen wonen, en de wegen zijn in zeer slechte staat, totaal niet de idyllische omgeving die haar voorgespiegeld was. De volgende ochtend wil ze eigenlijk alleen maar zo snel mogelijk vertrekken, tot een vondelingetje roet in het eten gooit. Ze besluit te blijven om te zorgen dat het vondelingetje een goed thuis kan krijgen. Hoe lang zal ze blijven?

Heerlijk geschreven, je leeft heel erg mee met Mel en de diverse andere personen in dit boek. Ik noem dit een “feel-good roman”, je hebt al vrij snel het idee waar het heen zal gaan. Toch blijven er telkens weer bijzonder verhaallijnen opduiken en neemt het verhaal weer een nieuwe wending.

image

Direct hier na, ging ik verder met het tweede boek, nieuwsgierig geworden naar “meer van dit bijzondere dorp”.

Welkom in Virgin River

Dit beschrijft in hoofdzaak het verhaal van Paige, die samen met haar zoontje op de vlucht is voor haar echtgenoot. Ze zit onder de blauwe plekken, is doodsbang en aan het eind van haar Latijn…
Paige is weliswaar de hoofdpersoon in dit verhaal, ook personen uit het eerste boek komen in dit tweede boek weer terug.

Hoewel beide boeken in principe ook los van elkaar te lezen zijn, vind ik zelf wel dat ze in de volgorde gelezen dienen te worden. Juist omdat personen uit het eerste boek ook weer in het tweede boek terugkomen.

Van beide boeken heb ik genoten, met een mooie mengeling van onder andere spanning en romantiek,  waarbij ik lekker kon ontspannen en wegdromen naar dat bijzondere dorpje Virgin River.

Ook op Hebban zijn vele lezersrecensies te vinden. Zelf wil ik niet te veel prijsgeven over de verhaallijn van de boeken omdat dit wellicht een spoiler kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.