Week 26 had vele gezichten…

Na de gezellig drukte van afgelopen week, startte ik deze week relaxed. Dat vond ik ook wel even fijn, vooral nadat ik afgelopen weekend nogal wat uurtjes slaap tekort had gehad hihi…
Maandagavond was ik duf en lui. Ik besloot daarom een flinke wandeling te gaan maken, iets wat onze hond natuurlijk altijd een goed plan vindt! Hihi… Ik kan zó genieten van de kleuren aan het einde van de dag, tegen zonsondergang… Love it!


Dinsdag stond er weer een training op het programma. Ik had maandag nog contact met de trainer gehad en we concludeerden dat mijn grondcontact toch echt moet verminderen. Ik besloot hiertoe een eerste aanzet te nemen, door een half uur op de crosstrainer te gaan en een workout uit de N+TC-app te gaan doen (Nike+ Training Club). Ik koos voor een training van een half uur voor m’n core. Bij sommige oefeningen merk ik dat ik nog wel wat “wiebelig” ben hihi… Work to do! Vooral de spieren in m’n bekkenregio en m’n bovenbenen moeten sterker worden… Extra squats en lunges doen dus!


Woensdag had ik ‘s middags heerlijk tijd voor “niksen” ingepland, dus heb ik heerlijk een tijdje zitten lezen, intussen genietend van m’n lieve gekke hond.


Donderdag, baantrainingdag! Alleen dit keer niet, ik vertrok namelijk al aan het eind van de middag naar het westen van het land voor Concert At Sea (CAS). M’n training moest dus aan het begin van de middag plaatsvinden. Na 2km inlopen stond er 5km op pittig tempo op het programma. Die 5 heb ik ingekort naar 4, omdat ik na 3,5km misselijk werd. Helaas, maar doordouwen leek me niet verstandig omdat ik alleen liep. Na het uitlopen ging het wel weer wat beter, het duurde nog een paar uurtjes voor ik weer echt kiplekker was.

Vrijdag, eerste dag van CAS. Helaas was het weer vrijdag niet echt fijn, we zijn zo’n beetje van de Brouwersdam afgespoeld gedurende de middag. Uiteindelijk hebben m’n vriendin en ik toch besloten om al om 19:00u te vertrekken, mede door een nogal pijnlijke knie van haar, een dubbele peesontsteking is natuurlijk bijzonder vervelend. Door de vele regen dan die middag konden we niet even lekker op de dam zitten, en al dat staan leverde helaas veel extra pijn op.

We hebben er toen op een andere manier een gezellige avond van gemaakt: we zijn gezellig uit eten geweest.

Het restaurant waar we naar toe gingen is een omgebouwde schuur, de inrichting doet een beetje denken aan een Oostenrijkse Stube. Dit wordt nog versterkt door de ski’s die her en der als decoratie staan.

Wat hebben we daar lekker gegeten! En via de stream van CAS konden we toch nog een klein beetje meegenieten van Guus Meewis. Hihi


Zaterdagochtend heb ik lekker m’n loopkleding aangetrokken (nooit ergens naar toe gaan zonder loopspullen natuurlijk!) voor een rondje in de omgeving van mijn logeeradres.  Er stond best wel wat wind, maar ik had m’n rondje heel slim uitgestippeld: op de wind-tegen-stukken liep ik beschut, en op de open vlakte had ik hoofdzakelijk wind in de rug. Hihi…

Zo af en toe moest ik even controleren op Google Maps of ik nog wel goed liep, maar ik liep heerlijk! Het geplande rondje van 5km op m’n Duurloop-2 tempo werd een rondje van 6,4 km op eh… hoog tempo 🙈  Maar ik genoot en was niet bekaf! Dit komt natuurlijk ook door de mini-pauzes die ik zo nu en dan had. In die 10-20 seconden kon m’n hartslag dan net weer ff wat omlaag.


‘S middags natuurlijk weer naar de Brouwersdam voor de tweede (en laatste) dag van CAS. Ditmaal was het wel lekker droog en zonnig, dus hebben we heerlijk op de dam gezeten en genoten van de vele optredens.


Het was weer een geslaagd evenement! En altijd leuk om een vriendin weer te zien na “veel te lange tijd” natuurlijk.

Tja, en dan is het al weer zondag, duurloopdag.

Dat gaat deze week niet lukken, want eenmaal thuis kon ik direct aansluiten bij het feest van buren die 25 jaar getrouwd zijn.


Die duurloop wordt dus verschoven. En die zal ik maandagmiddag moeten (eh… mogen) doen.

Al met al weer een heel gezellige week, met weinig kilometers. Maar dat maak ik komende week dus dubbel goed hihi…

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.