Het is oranje wat de klok slaat!

Op mijn verjaardag, woensdag 19 december, had ik van mijn lieve gezin tickets gekregen voor de musical Soldaat van Oranje, inclusief een overnachting in Hotel van Oranje in Noordwijk. De datum? 20 december, dus direct de dag na mijn verjaardag! Tijd om voorpret te hebben was er nauwelijks, maar ik had er wel enorm veel zin in. Deze musical staat dus echt al zó ontzettend lang op mijn verlanglijstje! Op naar Katwijk dus!

Noordwijk, we komen er aan

Maar eerst was het tijd om naar Noordwijk te gaan, naar Hotel van Oranje. Het is guur, regenachtig en er staat veel wind. Als we bij het hotel zijn, gaan we dan ook snel naar binnen. Het nodigt niet uit om de boulevard over te steken naar het strand, hoe graag ik ook meestal het strand op ga. De kerstversiering en alle kerstlichtjes overal geven aan het geheel wel een heel feestelijke sfeer.

Na het inchecken brengen we onze spullen even naar onze kamer. Die ziet er mooi uit! Ruime inloopdouche, prima bed, een zitje… Het is dat we hier alleen maar komen om 1 nachtje te slapen, maar ik zou me hier ook prima kunnen vermaken met een boek, laptop op schoot of languit op bed tv kijken. hihi… oeps…

In het arrangement zit ook een drie gangen diner in één van de restaurants van het hotel. Heerlijk, hoeven we daar ook niet over na te denken.  Terwijl we in het restaurant zitten, kijken we uit over de boulevard naar de zee. De “vlaggenmast-kerstbomen” en vlaggen hebben het maar moeilijk in deze wind! Maar het is wel een mooi gezicht.

Om zeven uur komt er een bus voorrijden om ons, en andere hotelgasten, naar de Theater hangaar te brengen voor de musical. Ook parkeer-stress hebben we dus niet. Ik vind het allemaal geweldig, en geniet van elk moment.

Soldaat van Oranje

Eenmaal aangekomen bij de Theater hangaar kijken we al in de lobby onze ogen uit. De wanden zijn beschilderd, er staan vele mooie spreuken op. In één hoek van de lobby is een speciale expositie ingericht met meer informatie over de oorlog, het verzet, en uiteraard over Erik Hazelhoff Roelfzema.

De musical zelf is bijzonder mooi. Het draaien van de zaal geeft een extra dimensie aan het verhaal. Ook de enorme (meer dan) levensgrote projecties zorgen ervoor dat ik al snel “in” het verhaal zit. Angst, humor, verdriet, strijdlust… Je wordt van het ene naar het andere uiterste geslingerd. Het verhaal zelf ga ik hier niet delen, dat doet afbreuk aan de belevenis. Ik ben alleen maar enorm blij dat ik nu toch nog, na 8 jaar, eindelijk voor het eerst deze musical heb gezien.

Terug in het hotel van Oranje

Als de bus ons weer teruggebracht heeft bij het hotel, drinken we nog een drankje in de bar en duiken dan snel ons bed in. Het idee is, om vrijdagochtend lekker gebruik te maken van het zwembad met de bijbehorende spa (sauna, bubbelbad…)
Maar als we pas ruim na negen uur wakker worden, is dat wel wat laat. We schuiven dan ook pas om 10 uur aan bij het ontbijtbuffet. Even wakker worden hoor! Koffie, roerei, kwark, fruit… Jammie!

De tijd tikt genadeloos door, en voor we het weten is het al tijd om uit te checken. Gaan we nog een strandwandeling maken? Eén blik op de vlaggen en we besluiten om het toch maar niet te doen. De vlaggen staan weer strak en het regent. Wel loop ik toch nog even naar de zee-kant van het hotel. Dat staat namelijk aan de Koningin Wilhelmina Boulevard en direct voor het hotel staat een beeld van haar op die boulevard. Toepasselijker kan haast niet!

Wat een mooie dag was dit! De musical is heel intens, mooi en komt echt bij me binnen. De gastvrijheid van het hotel, het eten, de kamer… Fantastisch! Mag ik morgen weer? 😉

Heb jij Soldaat van Oranje gezien?

3 reacties op “Het is oranje wat de klok slaat!

      1. Al 13x en wat je zegt klopt je ziet elke keer andere details. Dan denk je 13x in 8 jaar maar het is meer 13x in 2 jaar ongeveer. Het was vooral de cast die ons aantrok. De laatste 2x waren met deze cast en die valt mij erg tegen. Ik weet je moet de cast niet vergelijken maar wat ik wel weet is dat ik het voorlopig nu echt gezien heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.