Plannen en doelen #3, maart

En dan is het al weer maart, tijd om mijn plannen en doelen voor deze maand te delen. Ik heb niet heel veel op de planning staan, maar wat ik heb staan, vind ik heel bijzonder.

Plannen voor maart

Al een paar maanden heb ik de Sallandtrail in mijn agenda staan. In eerste instantie met potlood, aangezien ik op de reservelijst stond. Tot daar het mailtje van de organisatie kwam, dat ik doorgeschoven was naar de startlijst. Ik sta zaterdag 9 maart (over 8 dagen al dus!) aan de start van de 25km! In 2016 liep ik deze trail ook al eens, en ik blijf het een enorm mooie trail vinden. Destijds had ik nooit meer gelopen dan een halve marathon. Nu, drie jaar en drie marathons verder, zou het toch iets minder lastig moeten zijn? Punt is, dat ik de afgelopen maanden minder kilometers heb gemaakt dan ik zou willen, mede omdat ik geen 3, maar 2x per week loop. Ik hoop dat het genoeg is. Ik krijg nu al de kriebels als ik er aan denk. Oh jee, de zenuwen beginnen weer vroeg dus! Voornaamste doel: genieten. šŸ™‚ En net als destijds, ben ik ook nu van plan mijn camera weer mee te nemen en onderweg te filmen.

Het tweede en laatste wat deze maand op de planning staat, is een weekje naar de sneeuw! Althans, ik hoop dat er nog sneeuw ligt op het moment dat ik ga… In Gerlos hoop ik te gaan genieten van de seizoensafsluiting tijdens Dutch Week. Wintersport, en dan vooral het skiĆ«n, heeft al sinds jaar en dag een bijzonder plekje in mijn hart. Het was even lastig om in de agenda’s een week te plannen, maar het is gelukt en ik heb er zin in!

 

Doelen voor maart

  • Ik heb gemerkt, dat het met mijn nieuwe baan erbij, erg lastig is om een derde keer in de week te gaan lopen. Ik wil dus vooral vasthouden aan 2x per week lopen. Ook weet ik niet hoe ik uit de Sallandtrail kom. Heb ik veel herstel nodig, of kan ik de dagen daarna al weer een stukje lopen? Ik heb wel eens gezegd, dat ik 25km trailen vergelijkbaar vind met een hele marathon op asfalt, qua impact op mijn lichaam. Ik ben benieuwd dus!
  • Ook wil ik 2x per week andere oefeningen doen. Dit kan yoga zijn, core- en spieroefeningen of fietsen bijvoorbeeld.
  • De combinatie van mijn pedicurewerk en administratief werk begint nu langzaam maar zeker te wennen. De afgelopen maand koos ik helaas wel met enige regelmaat voor gemak als het om eten koken ging. Lekker, dat zeker. Maar niet altijd even handig voor mijn toch wel gevoelige darmen. Ik wil deze maand weer meer aandacht besteden aan voedzame (en lekkere) maaltijden.
  • Die 10.000 stappen per dag, waarmee ik op 1 januari begon? Dat heb ik zowel in januari als in februari gehaald. Ik knoop er dus nog een maand aan vast. Het is een stok achter de deur om dagelijks wel genoeg beweging te pakken, bijvoorbeeld door tijdens de lunch een wandeling te maken.
  • Als laatste wil ik dagelijks lezen. Nu ik een beetje begin te wennen aan het nieuwe ritme, begin ik weer wat meer rust in mijn hoofd te krijgen. Door elke dag te lezen hoop ik die rust ook in mijn lijf weer terug te krijgen.
En wat zijn jouw plannen en/of doelen voor maart?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.