Februari was een feestje!

Februari is al weer (bijna) voorbij. Het is buiten weer langer licht, het lijkt deze dagen wel voorjaar met die heerlijk zonnige dagen en hoge temperaturen! Maar februari kende ook sneeuw, storm…

Sportief:

Ik stond het eerste weekend van februari aan de start van de Midwintermarathon. Het was prachtig weer, een graadje of 5 en de omgeving was bedekt met een dun wit tapijtje. Wat heb ik genoten, en wat was ik trots op mijn loopmaatje Henriëtte dat ze haar eerste 10 mijl ooit heeft volbracht.

Het weekend daarna mocht ik 5 kilometer crossen in ons eigen dorp, bij de Valentijnscross. Hoe anders waren de omstandigheden toen: het waaide zo hard, dat de kleedtent het bijna begaf en de hekken bij de start uit voorzorg maar werden neergelegd. Omvallen zouden ze anders toch.

Hier kun je mijn vlog van die week terugzien.

Maar het feest kon niet op deze maand, want ook het daaropvolgende weekend stond er weer wat gaafs op de agenda! Wat heb ik gelachen tijdens de aquabootcamp met de #anitaladies.

In deze vlog zie je ook de bewegende beelden van deze bootcamp.

Dat weekend bleef Patricia gezellig bij mij logeren. Hoe gezellig? Super gezellig! We wonen op ca 2 uur rijden van elkaar, dus we “spreken” elkaar meestal via de app. Zo’n weekendje is dan al bij voorbaat een feestje! En aangezien het fantastisch weer was, besloten we om op zondag al voor zonsopgang op pad te gaan voor een duurloop. Zo konden we de zon mooi zien opkomen op het hoogste punt bij mij in de buurt, namelijk de Holterberg. En wat was dat weer gaaf zeg, en zó bijzonder om dat te mogen meemaken met je hardloopvriendin!

De dinsdag daarop ontdekte ik weer eens de kracht van Instagram: ik kreeg een berichtje, of ik van plan was mee te lopen met de Fullmoonrun. Na wat heen-en-weer typen, besloot ik het te doen en zo liep ik die avond vrij onverwacht 10 kilometer over de Nijverdalsebergweg (bij ons beter bekend als de Toeristenweg). Niets anders dan het licht van de Supersneeuwmaan verlichtte ons en onze omgeving. En ja, je zag echt prima waar je kon lopen, ondanks het “gemis” van lampjes, lantaarnpalen en dergelijke. Het was alleen niet op film te vangen, maar ik heb het wel geprobeerd. 😉

De vlog van de sunriserun en de fullmoonrun kun je hier terugkijken.

Persoonlijk

Op persoonlijk vlak was februari ook een geslaagde maand. Ik heb een tijdelijke baan en dit was mijn eerste “volle” maand. Het is echt wel even wennen, maar ik begin zo langzamerhand weer een prettig ritme te vinden. Alleen het lopen op werkdagen is wel een dingetje… Het werk is momenteel nog zó nieuw en intensief, dat ik erg veel indrukken opdoe, veel nieuwe dingen leer kennen en lange dagen maak, dat ik ‘s avonds nog wel erg moe ben. Maar ook dit is nu aan het eind van deze maand al een stuk verbeterd hoor!

Dit had wel direct zijn weerslag op mijn toch altijd wat gevoelige buik. Helaas heb ik deze maand toch een duurloop moeten overslaan omdat mijn buik te erg opspeelde. Maar gelukkig ging wandelen wel prima, dus kon ik toch nog even heerlijk mijn geliefde “berg” op, met m’n liefste en samen genieten van het lente-achtige weer.

Mijn doelen

Ik had vier doelen gesteld voor deze maand, wat is er van deze doelen terecht gekomen?

  • minimaal 2x per week yoga. Eh… hier is zeker verbetering mogelijk, ik heb deze maand 1x op mijn yogamatje gestaan.
  • 3x per week hardlopen. Helaas, ik ben echt blijven steken op 2x per week. Ook hier valt nog veel te verbeteren dus!
  • 10.000 stappen per dag: Sinds 1 januari heb ik het elke dag nog gehaald, dit gaat dus nog steeds erg goed!
  • Minimaal 1 boek uitlezen: eh, mag ik die ook half goed rekenen? Ik had nog een boek liggen waar ik al best ver in was wat ik nu uit heb, en in een nieuw boek ben ik al wel begonnen.

Als ik dit zo voor mijzelf op een rijtje zet, is het voor mij direct duidelijk dat ik mijn ritme en balans nog niet helemaal heb gevonden. Maar ik ben op de goede weg. En hoewel ik mijn maanddoelen zeker niet (allemaal) heb gehaald, kijk ik met een lach van oor tot oor terug op deze maand.

Februari, je was geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.