Frisse start

Begin januari werd ik helaas “gevloerd” door een zeer hardnekkige verkoudheid. Dat dit me niet in de koude kleren was gaan zitten, bleek toen ik eind januari voor het eerst weer m’n hardloopschoenen aantrok voor een baantraining. Hey, ik was weer beter, dus wilde ik er weer voor gaan! Kan toch?

training 22-01
training 22-01, heel zuur lachje…

Helaas liep het dus toch even anders. Mijn lichaam had er nog geen zin in om “volle bak” te geven, en doordat ik zó weinig had gelopen in de afgelopen weken, ziek was geweest en het heel droog en koud was, ging mijn hartslag op hol en kreeg ik ademnood. Pff… dat was wel een domper hoor!

Maar… Ik had de smaak van het lopen wel weer te pakken gekregen! Ik heb het idee dat ik niet alleen last had van die verkoudheid, maar ook van een winterdip of zoiets. Ik besloot dan ook, om even een extra dosis vitamine D te gaan “halen” door een paar keer naar de zonnebankstudio te gaan. Lekker warm, even relaxen en ook nog een beetje kleur opdoen hihi…

De trainingen heb ik nu weer lekker opgepakt.
Zo heb ik op 1 februari weer voor het eerst sinds best lange tijd meer dan 10 kilometer gelopen. En wat liep ik heerlijk! Aan het eind van de middag, in de schemering heb ik genoten van een heel rustige duurloop. Ademhaling onder controle, hartslag weliswaar 1 zone te hoog, maar jeetje wat liep ik lekker… Dit is weer genieten!

LLD 1 februari
LLD 1 februari

 

 

Een week later liep ik weer zo’n heerlijke LLD, dit keer zelfs in de juiste hartslagzone! Yeah!

Donderdagavond is altijd baantraining-avond. Vorige week was die voor mij wat korter, omdat er in het weekend nog wat leuks op het programma stond. Maar het was wel weer een fijne baantraining!

 

korte baantraining 12 februari
korte baantraining 12 februari

Intussen ben ik weer helemaal terug van weggeweest, en kan ik weer genieten van het lopen.

 

Hebben jullie ook wel eens last van zo’n “mega-dip”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.