Plannen en doelen #9, september

Voor september van start ging, had ik een mooi beeld van wat deze maand zou kunnen brengen: Een kickstart met de Strongmanrun, van daaruit verder uitbouwen en aan het einde van de maand nog ergens een leuke hardloopwedstrijd zien mee te pakken. Hoe anders kijk ik er nu tegenaan…

De maand september is al een week “oud”, de Strongmanrun ligt achter mij en ik? Ik heb de afgelopen 5 dagen niet veel meer gedaan dan slapen, slapen, slapen. Oké, en ik dwong mijzelf steeds weer kleine beetjes te eten en drinken. Hallo buikgriep, wegwezen nu! Dit hakt er dusdanig in, dat ik mijn plannen voor deze maand helaas wel moet omgooien.

Hardlopen

De tijd van de baantrainingen is weer aangebroken omdat het ‘s avonds niet meer lang genoeg licht is om de heide op te gaan. Ik heb weer elke donderdagavond in mijn agenda gemarkeerd, die trainingen wil ik niet missen. Daarnaast wil ik in het weekend nog een lekker rondje lopen, en probeer ik nog een derde looptraining ergens in te plannen. Ik heb besloten me niet in te schrijven voor wedstrijden deze maand. Eerst die basis maar weer even goed op de rit krijgen.

Sportschool

Hoewel ik nog maar een paar keer ben geweest, zie ik het nut (en de noodzaak) voor mij zeker in om regelmatig die sportschool in te duiken. Dit wil ik ook minimaal 2x per week doen deze maand. Ja ik weet het, met mijn meer-dan-fulltime-werkzaamheden wordt dit een hele uitdaging. Ik ben niet bang voor een beetje uitdaging, belangrijkste voor mij is dat ik het allemaal goed plan om zo rust in mijn hoofd te houden.

Voeding

Tja, voeding… Dit kan veel beter. Ook dit heeft vooral te maken met planning. De afgelopen weken reed ik regelmatig vanuit mijn werk nog even snel naar de supermarkt voor een maaltijd, die ik binnen 15-20 minuten op tafel kon zetten. Dan at ik die ook nog eens in recordtempo op, omdat mijn werk in de praktijk weer op mij wachtte. Als ik dit wat beter weet te plannen, kan ik hier ook veel (gezondheids)winst behalen. En dat levert dan uiteindelijk ook weer rust in mijn hoofd op.

En verder in september…

Later deze maand zullen we familie gaan helpen met de verhuizing, van een (te groot geworden) woning naar een appartement. Het zal vast nog een hele uitdaging worden om alles een mooi nieuw plekje in dat appartement te geven, maar ik heb er wel zin in. Daarnaast hebben we nog een paar gezellige verjaardagen in het vooruitzicht.

Ook heb ik nog een paar boeken liggen die me lijken toe te schreeuwen “lees mij!” Door goed te plannen in al mijn bezigheden, hoop ik hier dan ook echt tijd en rust voor te kunnen vinden.

September is de maand dat de herfst begint, het school-leven is weer van start… Kortom: ik bombardeer de maand september tot maand van de nieuwe start. Een goede planning en lekker genieten vormen hopelijk de belangrijkste ingrediënten.

Wat zijn jou plannen en doelen voor september?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.