Trilogie Divergent

Op het blog van Annemerel las ik over de trilogie “Divergent” van de schrijfster Veronica Roth. Dit is een Hunger Games achtig verhaal. Aangezien ik genoten heb van de Hunger Games trilogie, was ik zeer benieuwd naar deze serie.
En ik moet zeggen, ik vind het een zeer mooi verhaal, ik had moeite om te stoppen met lezen!

Zeker omdat de film “Divergent” eind deze maand in première gaat, wilde ik eerst de boeken gelezen hebben.

Ik heb de Engelse boeken gelezen, maar nu zijn ze ook in het Nederlands verkrijgbaar. Het derde boek is net in het Nederlands uitgekomen.
Bedankt Annemerel voor deze mooie lees-tip!

Het verhaal speelt in een stad die verdeeld is in vijf Facties, en op haar zestiende moet de hoofdpersoon Beatrice de keuze maken bij welke factie zij voor de rest van haar leven wil horen. Ze is opgegroeid in de factie “onzelfzuchtigheid”, maar uit de test komt geen eenduidige uitslag. Dit betekent dat ze divergent (afwijkend) is, hetgeen als gevaarlijk wordt beschouwd. Ze zal dus moeten geheimhouden dat ze divergent is, en alles in het werk stellen om in de factie van haar keuze “op te gaan in de massa”…

Absoluut een aanrader om deze trilogie heerlijk aan een stuk te lezen! Ik heb het derde boek nog niet uit “as we speak”, maar dat gaat met dit mooie lenteweer (boekje, tuin…) wel lukken!

divergent-trilogy

De Nederlandse titels zijn: Inwijding, Opstand en Samensmelting.

Voor meer informatie over de boeken kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen op de site van infonu waar een recensie over het eerste deel staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.