#NicRunsRoffa – nog 10 weken

Jep, mijn tag voor mijn “road to Rotterdam” heb ik #nicrunsroffa genoemd.

Maar jeetje… De tijd vliegt echt zó snel! Waar ik richting de marathon van Eindhoven al aan het aftellen was vanaf 100 dagen, realiseerde ik me nu ineens door een berichtje van de NN Marathon Rotterdam dat het nog maar 10 weken is tot aan de marathon! 70 dagen nog maar! Gaaf, spannend, eng, leuk!!!!

Ik ben natuurlijk al wel flink aan het trainen, ik doe zeker al de nodige lange duurlopen. Waar sta ik op dit moment, hoe zagen mijn trainingen er uit?

In november liep ik nog korte afstanden (5-10km meestal), mijn langste run was de Zevenheuvelenloop van 15 km. (klik hier voor het verslag)

Eind november kreeg ik de “slag” te pakken en vanaf dat moment ging ik dagelijks naar buiten voor een rondje. Meestal een klein rondje van ca 2,5km, wat ik in december voortzette met de #JKRSantastreak. Ik liep de Bruggenloop, (verslag) en dat markeerde eigenlijk het einde van de relatief korte duurlopen in het weekend. Eerste kerstdag liep ik in m’n eentje een halve marathon te genieten over de Holterberg.
Het was min of meer droog, de temperatuur was best aangenaam en het was heerlijk rustig overal!

Nieuwjaarsdag zou ik 23km gaan lopen, maar ik was toen helaas zó verkouden, dat ik die heb ingeruild voor een rondje van 3km…

de week daarop mocht ik in Egmond weer een halve lopen. Wat heb ik daar heerlijk gelopen! Mijn verslag nog teruglezen? klik dan hier.

En van daaruit liep het kilometer-aantal alleen maar verder op… ik bleef wel de hele maand januari ook dagelijks rondjes lopen, van minimaal 1 mijl. Dit bevalt mij bizar goed!

De andere drie zondagen in januari waren zoals gewoonlijk weer gevuld met duurlopen, van 22, 28 en 18 km. Jep, de afstanden zijn er weer, ik mag weer (kilo)meters maken!

Hoe gaaf is het toch om over vers besneeuwde paden te lopen, in het zonnetje onder een strakblauwe lucht!


Mooi om te kunnen genieten van de witte wereld, terwijl je zelf gelukkig wel op ijs- en sneeuwvrije wegen kunt lopen! De aangestampte sneeuw was erg glad geworden.


Zo bizar, even een “klein” rondje en dan loop je nog bijna een halve marathon!

 

Er staan nog 2 evenementen gepland, voor de marathon. Als eerste zal ik volgende week in Apeldoorn tijdens de Midwintermarathon de Asselronde lopen, die is 25 km. Van daaruit kijken we weer verder.

Wie ga ik allemaal zien bij de Asselronde?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.