Zevenheuvelenloop 2016

Zondag 20 november 2016, de dag waarop de eerste serieuze najaarsstorm voorspeld is, gepaard met heel veel regen. Het KNMI waarschuwt om weg te blijven uit de bossen en aan de kust kunnen zeer zware windstoten voorkomen.

Maar zondag 20 november is ook de dag van een echte najaarsklassieker, namelijk de Zevenheuvelenloop. Ik check ‘s morgens nog een keer de weersverwachting voor de dag, en het lijkt iets minder heftig dan voorspeld, de kans bestaat zelfs dat het tijdens de wedstrijd droog is!

Al om half twaalf ben ik op de Expo, waar ik gezellig rondkijk en even een bezoekje breng aan de dames van Anita Nederland. Dan zie ik Patricia ook, samen met haar zus Rianne en gaan we met z’n drieën gezellig verder.

img_7861

Na ook Koen van JKR nog even te hebben gesproken, gaan we richting ons startvak. Mijn doel voor vandaag? Lekker lopen, genieten en eindelijk weer eens meer dan 10km lopen. Mijn tijd van vorig jaar staat best scherp, ik ga deze zeker niet verbeteren, daarvoor heb ik gewoon te weinig getraind. Na een “mislukte” duurloop en een geskipte duurloop, beide door klus-stress, hoop ik vandaag weer lekker te genieten.

Patricia en ik hebben besloten om samen te starten. Dat starten was ook nog wel even een “dingetje”, we hebben uiteindelijk zó lang in het startvak staan wachten, dat ik het weer ijskoud had. Rustig starten dus, en goed aanvoelen hoe m’n spieren reageren!
Patricia  kruipt lekker achter mij, zodat ik op die manier mooi als haas en tempobepaler kan fungeren voor haar. Zij kent het parcours nog helemaal niet, en ik weet een beetje wat er gaat komen omdat ik hier vorig jaar ook liep.

De eerste 5 kilometer liepen we vrijwel alleen maar heuvelop, en na ruim 35 minuten waren we op 1/3 van het parcours. Van daaruit gingen we het bos in en hadden we al snel de eerste verzorgingspost. Het parcours ging omhoog en omlaag, we konden heerlijk genieten van het fantastische uitzicht wat we na iedere heuvel, boom of bocht weer hadden.

img_7895

Ongeveer halverwege voelde ik aan, dat ik er lekker in zat en vroeg ik aan Patricia of zij een plan of doel had. Nee dus, behalve volop genieten had ze geen doel. Mooi, ik ook niet… Tot dat moment althans. Er begon iets in mij te kriebelen om te proberen onder de 1:45 te finishen.
Toen we de 10 km passeerden in net boven de 1:10, wist ik dat het mogelijk moest zijn, in het laatste deel ga je veel meer omlaag dan omhoog.

Stom genoeg had ik mij verkeken op de heuvel bij de 10km, en heb ik eventjes een halve minuut gewandeld om mijn adem weer op orde te krijgen. Van daaruit gingen we weer lekker verder, tandje er bij en gaan! Dit resulteerde er uiteindelijk in, dat de kilometers 14 en 15 de snelste waren! hihi… Eenmaal over de streep bleek  dat het gelukt was, want we hadden 1:44:07 gelopen! Niet verkeerd dacht ik zo. Voor het eerst weer meer dan 10km gelopen sinds mijn marathon, en het liep fijn, ik heb genoten (en gefilmd haha)…

Toen Patricia ook nog eens een PR bleek te hebben gelopen met deze tijd, was het natuurlijk helemaal feest! Heerlijk zeg, om zo je zondag af te sluiten: lekker gelopen, perfect gezelschap, publiek, enthousiaste vrijwilligers en een vriendin die een PR loopt!

img_7869

Ja, het was een feestje! Eenmaal terug op de Expo hoorden we wel, dat het eerder in de middag best kritisch was geweest: één van de twee expo-tenten overleefde maar ternauwernood de storm, NN moest halsoverkop hun “juichmoment”-doek weghalen… Ja, onderweg had ik wel door dat het hard waaide, maar hóe hard dat eigenlijk was, viel me niet op. Behalve veel blad, kleine takjes en nootjes die uit de bomen waren gevallen, viel het heel erg mee.

De supporters van Reisjefit waren er wel, zij waren (heel slim) in de stationshal gaan staan. Daar gingen we natuurlijk ook nog even #hup op de foto!

img_7888

Eenmaal thuis zag ik bij de uitslag, de splittijden en bleek dat we een mooie negative split hadden gelopen! Had ik sneller gekund? Ja, dat wel, maar dan had ik niet zo genoten als nu. En dat was nu het belangrijkste, gewoon lekker lopen en er van genieten!

img_7902

Ik heb geprobeerd de sfeer, de omgeving en een paar van de vele heuvels op (bewegend) beeld vast te leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.