Review: FlipBelt

Medio maart kreeg ik een FlipBelt Zipper toegestuurd, om deze te testen. En ja, ik houd van roze, dus had ik gekozen voor de roze variant. Met een rits, zodat ik daar mijn belangrijkste dingen in kan doen, zoals mijn telefoon.

FlipBelt Zipper

Deze variant is dus met een rits. Op een of andere manier geeft mij dat toch net even een iets veiliger gevoel. Dat vakje met die rits, daar stop ik dan ook mijn telefoon in. Bij alle rondjes die ik er mee liep is er weliswaar nog niets uit de andere vakjes gevallen, maar toch… Het idee h├Ę ­čśë

Op de expo in Rotterdam heb ik er twee kleine flacons bij gekocht. Ze hebben een licht gebogen vorm, zodat ze keurig met de lichaamscurven mee vormen als het ware, zodra je ze in de FlipBelt hebt.

In mijn trainingen heb ik al veel profijt van de FlipBelt gehad. Altijd mijn telefoon, sleutel en een flesje water bij me, zonder direct mijn trailrugzakje te moeten meenemen. Scheelt toch weer! Zeker nu het weer heel warm wordt. Bij mijn trailrugzakje zweette ik toch altijd wel flink op mijn rug. Logisch natuurlijk, maar hiermee kan ik wel veel vrijer bewegen. Voor de lange afstanden zal ik zeker mijn rugzakje blijven gebruiken, daarin kan ik namelijk veel meer drinken meenemen.

Maar hoeveel er eigenlijk in zo’n FlipBelt past, merkte ik tijdens het marathonweekend. Ik had hem bij de marathon ook om namelijk. En ja, alles wat je ziet op de bovenste foto zat er in toen ik van start ging bij de marathon! En nee, er is onderweg niets uit gevallen, ook niet op die momenten dat ik zelf wat er uit haalde. Achter sommige “gleufjes” had ik namelijk meerdere gelletjes gestopt. Heel eerlijk? Ik was verbaasd dat er niets uit viel, ik had het wel verwacht. Iets met “ken jezelf en weet hoe klunzig je kunt zijn”. ­čśë

Conclusie

Kortom: ik ben heel tevreden, waarom heb ik het nog niet eerder uitgeprobeerd!? Hij is lekker zacht en rekbaar, blijft goed op z’n plek zitten. Voorwaarde hiervoor is wel dat je de juiste maat hebt. Dat is dan ook het enige nadeel dat ik kon ontdekken: Intussen is de maat M die ik had, te groot geworden voor mij en heb ik een S aangeschaft. De FlipBelt is namelijk niet verstelbaar en je zult dus goed moeten kiezen. Zit je op de grens van twee maten, zoals ik ook zat? Dan is het heel afhankelijk van hoe hoog of laag je hem draagt en waar je wat breder bent. Zoals je op de foto’s kunt zien, hou ik er van om hem iets hoger te dragen. Je kunt ze in veel winkels ook “offline” kopen, en dus passen. Online is er een goede maattabel die je veel duidelijkheid geeft.

Nieuwsgierig geworden? Op Bol.com zijn vele varianten te koop.

Noot: Hoewel ik het product gekregen heb, geef ik hier mijn persoonlijke mening en deel ik mijn eigen ervaring.

1 reactie op “Review: FlipBelt

  1. Ik heb deze ook en het bevalt mij net zo goed als jou!
    Je kan veel meenemen en hij blijft supergoed zitten. Ik heb maat s meteen aangeschaft en draag heb op mijn heupen . Nu hoef ik ook niet altijd mijn rugzak meer om. Alleen bij langere afstanden ( vanaf 18 km).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.