Hoezo een beetje gek? Laat ik een streak gaan doen!

De meesten die mij kennen, weten dat ik (vooral op hardloopgebied) best wel een beetje gek ben. Trail? Ja, waarom niet, maar dan wel maximaal 15 kilometer! Marathon? Nee, never, nooit! Véél te ver lopen!

Eh, tja, één officiële trail van 25km en 3 marathons verder kan ik wel concluderen dat “nooit” een vrij rekbaar begrip blijkt te zijn. Ook of iets wel of niet ver is, blijkt nogal subjectief te zijn bij mij. 😉

Maar nu heb ik weer wat anders bedacht: ik ben een streak begonnen.

1 mei, let’s streak!

Na mijn marathon van 8 april heb ik de rest van die maand goed mijn rust gepakt en gefocust op mijn herstel. Dat dit bijzonder goed verliep, bleek wel toen ik in Enschede, slechts 2 weken na mijn marathon, mijn PR op de 5 kilometer exact evenaarde! Ik was (bewust) niet voluit gegaan, ik had absoluut wel harder gekund. Want voluit gaan 2 weken na de marathon leek mij niet verstandig, ook al voelde ik me al weer helemaal de oude.


Deze maand staat er niets bijzonders op het programma. Ik ben weer volop aan het trainen, vooral op de korte afstanden. Ik hoop in juni (weer) een nieuw PR te lopen, op zowel de 5 als 10 kilometer. Om deze maand toch een doel mee te geven, besloot ik om een running streak te gaan doen, elke dag hardlopen dus. De afgelopen 3 jaar heb ik in december een streak gedaan en dat is mij bijzonder goed bevallen. Waarom niet nu?

Streak de hele maand door

Ik heb de eerste twee weken van mei nu achter de rug. De enige regel die ik mijzelf heb opgelegd, is dat ik wel minimaal “a daily mile” moet lopen per dag. Dit gaat mij prima af moet ik zeggen! De standaard 3 à 4 trainingen in de week gaan gewoon door, op de overige dagen loop ik soms heel rustig 2 kilometer, soms even lekker knallen… Of ik loop even wat meer. Net waar ik zin in heb en hoe ik mij voel. Juist door deze loop-regelmaat voel ik mij vol energie en heb ik het idee dat mijn spieren, pezen en gewrichten zich continu blijven versterken. Of dit echt zo is, weet ik niet, ik ben geen expert natuurlijk. Maar het voelt goed in elk geval!

Uitdaging!

Eind deze maand staat er nog een vliegreis gepland. Ik vlieg dan al om 7 uur ‘s ochtends vanaf Rotterdam. Dit betekent dat ik zo rond 3 uur ‘s nachts in de auto moet stappen richting vliegveld. Oef… Voor die tijd thuis nog lopen, in het donker? Of op de plaats van bestemming gaan lopen, terwijl je moe bent van de reis en heerlijk in de zon, het zwembad of je hotelkamer wil liggen… Of de omgeving verkennen natuurlijk, terrasje pakken of zo.

Nagenoeg hetzelfde geldt voor de terugreis, hoewel de kans groot is dat ik dan ‘s ochtends voor vertrek daar nog een rondje kan en zal gaan lopen. Dan hoef ik namelijk “pas” rond half acht richting vliegveld te vertrekken.

En na 31 mei dan?

Wat ik na het eind van deze maand ga doen, weet ik nog niet. Althans, ik weet al wel dat ik het eerste weekend van juni in elk geval zal lopen. Maar of ik daarna blijf doorgaan met deze streak, dat besluit ik dan pas. In de periode november 2016 – februari 2017 had ik een periode van 77 dagen onafgebroken “gestreakt” (is dat een goed woord?) Geen idee of ik ga proberen die 77 dagen te overtreffen, ik ga het vanzelf merken en ervaren. Zolang het goed voelt, vind ik het prima. Zo niet, dan neem ik gewoon weer even een dag of wat looprust.

Wil je op de hoogte blijven van mijn running streak? Via mijn instagram en facebook accounts kun je mijn dagelijkse rondjes volgen, net als op Strava.

Wie heeft er zelf wel eens een streak gedaan, of is er op dit moment bezig met een streak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.