Hoe verliep mijn week 19?

Deze week liep ik even wat minder, zoals ik al aangaf deed ik even een stapje terug omdat mijn kuiten protesteerden. Maar ik heb wel gelopen!

De eerste keer was pas donderdag, bij de baantraining. Ik had er zin in, we gaan in de zomer periode altijd lekker “knallen” met intensieve intervals en die vind ik leuk! Eigenlijk wel vreemd aangezien ik echt overduidelijk een diesel ben, maar goed… We hadden 3 series van 500-400-300m op het programma staan. Al na de eerste keer 400 meter moest ik toch een flinke stap terug en rustiger lopen, mijn ene kuit liep volledig vol! Wel heb ik op een rustiger tempo nog lekker kunnen doortrainen en ging het met mijn kuit wel weer wat beter.


Vrijdagochtend mocht ik weer naar de fysio voor m’n schouder/arm. Dat gaat steeds beter, ik heb nagenoeg weer volledige functionaliteit. Ik werd vrijdag dan ook ontslagen, het laatste restje herstel zal met de oefeningen gaan goedkomen. Yes!  Wel vroeg ik hem om toch even naar m’n kuit te kijken, het zit me niet lekker dat die zo snel volloopt. Er lijkt iets vanuit mijn onderrug/bil een blokkade in de signalen te veroorzaken, hiervoor kan ik donderdag terecht. Helaas nog even geduld dus…

Vervolgens besloot ik zondag om eindelijk mijn racefietsje weer eens “van stal” te halen, voor het eerst dit seizoen! Normaal loop ik op zondag m’n lange duurloop, maar gezien het verlengde weekend hadden we met een paar dames afgesproken dit maandag te doen. Ik had zondag dus mooi de gelegenheid om mijn benen even lekker los te trappen. Het viel me niet tegen voor het eerst weer, ik heb toch bijna 26 km gefietst, in iets meer dan een uur.

Het enige is, dat ik toch echt geen “zadel-eelt” heb… 😆 Maar wat regelmatiger op m’n fiets stappen dus, dan komt dat hopelijk vanzelf goed.


En ja, zo heb ik deze week dus inderdaad maar 1x gelopen… Maar dat was wel even goed voor m’n lijf. Er staan nog een paar leuke evenementen op het programma de komende twee weken, daar kijk ik nu naar uit. Om te beginnen loop ik komende donderdag voor de derde keer op rij de Dubbele Mijl bij de FBK-Games in Hengelo. Niet omdat het moet, maar omdat het kan 😉

Fietsen jullie wel eens? Hoe train je dan om zadelpijn te voorkomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.