augustus bracht een aantal verrassingen

In augustus kwamen er een aantal verrassingen op mijn pad, de een wat leuker dan de ander. In de eerste twee weken was ik nog op vakantie in Noord-Brabant, waar ik genoot van het bizar warme on-Nederlandse weer. De daaropvolgende weken was het weer “back to normal”, het werk wachtte weer. Terugkijkend heb ik vooral genoten van de onverwachte verrassingen, in de vorm van een run met fotoshoot bij zonsondergang en de “(m)ijsjesdate”.

Sunset fotoshoot

Een mooie zondag in augustus, geen wolkje aan de lucht. Het was een heerlijke zomerdag, ‘s middags werd het tussen de 25 en 30 graden. In de avond ging met een aantal andere lieve meiden op pad, voor een sunset-run met fotoshoot over de heide. Marjon van Anita Nederland had dit georganiseerd, samen met fotografe Janneke Poort. Het werd een heerlijke avond.

Janneke Poort fotografie

Hoewel bovenstaande foto anders doet vermoeden, is deze dus genomen op de heide, tijdens het “Golden Hour”, door Janneke. Van de eerste tot de laatste minuut heb ik genoten van deze gezellige avond, met nog een tiental andere dames. Heerlijk ook, om elkaar weer te zien!

Jammer dat ik binnen de bebouwde kom woon, want zonsondergangen die de lucht roze en paars kleuren zijn zó mooi! Ik houd daar dus echt enorm veel van.

Janneke Poort fotografie

Mijn runstreak-jubileum

Woensdag 8 augustus liep ik voor de 100e dag op rij. Ik begreep dat dit toch wel een mijlpaal is, aangezien er een officiele lijst bijgehouden wordt van iedereen in Nederland die een runstreak doet, vanaf 100 dagen. Enigszins terughoudend heb ik uiteindelijk toch maar een mailtje gestuurd. Wie weet verschijnt mijn naam binnenkort dus ook op die lijst.

 

Ermeloop 10 km

Op 18 augustus mocht ik, samen met Joyce, aan de start verschijnen van de Ermeloop, wat als een verrassing kwam. Pas 1 week van tevoren wist ik er van af! hihi…  Joyce en ik hadden allebei vooraf bedacht, dat dit wellicht een mooi moment zou zijn om te kijken of we beiden weer ons PR zouden kunnen verbeteren op de 10 kilometer. Dat ik 3 dagen voor de start enorm last kreeg van mijn keel, was niet echt hoopgevend.
Uiteindelijk heb ik na ca 4,5 km de handdoek in de ring gegooid en ben uitgestapt, na 2 mega-hoestbuien en het ademhalen dat steeds moeilijker ging.

(M)ijsjesdate

Hou je van hardlopen? JA!
Hou je van ijs? JA!
Dus was mijn keuze snel gemaakt, toen de vraag kwam wie er zin had in een gezellig rondje hardlopen, om de avond af te sluiten bij een ijssalon. Weer gingen we met een heel gezellig groepje #anitameisjes op pad, voor een prachtig rondje over de heide bij Blaricum. Oké, het was niet alleen maar hardlopen en ijsjes eten, we hebben ook onze beste klim- en klauter skills getoond.

Het was jammer genoeg redelijk bewolkt die avond. Maar naarmate de zon verder zakte, trok de bewolking iets open. Jongens, wat een cadeautje!

Twente Ballooning

Het is vrijdag, 24 augustus. De weersverwachting ziet er redelijk goed uit voor die avond (droog, niet al te veel wind). Zo besluiten Harry en ik gezellig naar Het Hulsbeek te gaan, om daar te genieten van de mooie ballonnen tijdens Twente Ballooning. Eenmaal daar, zagen we een aantal ballonnen die net opgestegen waren en nog een paar bijzondere die wel rechtop stonden, maar niet zouden vertrekken. Er stond toch best wat wind, en vooral de Ronald McDonald-ballon zwaaide flink heen en weer bij elk zuchtje wind. Gelukkig ging de wind liggen en was het na zonsondergang compleet windstil. Tijd voor de Nightglow! 7 ballonnen stelden zich op, aan de rand van het water. Een show van muziek, vuurwerk en het op de maat verlichten van de ballonnen (met hun brander) was het gevolg. Dit was echt zó ontzettend mooi!

Weer terug naar de basis

De vakantie is voorbij, augustus loopt op z’n einde, net als mijn keelpijn gelukkig. Ik heb mijn schema er weer bij gepakt en heb de eerste paar duurlopen van ca 15 kilometer weer gelopen. Heerlijk om op een vroege zondagochtend over de Sallandse Heuvelrug te lopen, te genieten van alles om mij heen. Zo nu en dan moet ik gewoon even van het pad af, omdat ik iets leuks tegenkom…

Uiteindelijk heb ik augustus afgesloten met 143,73 km hardlopen. Dit is meer dan ik verwacht had, omdat de eerste twee weken nogal tropisch verliepen en ik vervolgens 10 dagen korte stukjes liep omdat ik zo’n zere keel had.

Wat heeft september in petto?

Deze maand hoop ik goed mijn kilometers te halen in de aanloop naar de halve marathons van Eindhoven en Terschelling.  Een gezellige vaartocht staat nog op het programma, net als de 18e verjaardag van onze jongste zoon.

Mijn doelen op hardloopgebied?
– 150 kilometer
– in elk geval 2 keer 18+km lopen
– Blijven genieten van mijn daily runs

Ja, september belooft een leuke maand te worden, bring it on!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.