Girls on a mission #1

Met nog 9 dagen tot de halve marathon van Eindhoven, ben ik ook al weer verder vooruit aan het kijken, naar mijn volgende doel. Hoewel, mijn… In dit geval heb ik het over het gezamenlijke doel van Deborah, Joyce en mijzelf. Wat we gaan doen?

De Berenloop!

Ik ken de Berenloop zelf nog niet. Ik weet, dat het op Terschelling is in het eerste weekend van november en dat je kunt deelnemen aan diverse afstanden. Wel zul je goed voorbereid moeten zijn op héél véél zand, duinen en oneffen paadjes begreep ik, wat het zwaar maakt. Om het over eventuele najaars-stormen maar niet te hebben!
Wij zullen het hele weekend op Terschelling te vinden zijn. Op zaterdag lopen wij de 5 kilometer van de “Kleintje Berenloop” en op zondag staat voor ons de halve marathon “Berenloop” op het programma. Ik heb er zin in en kijk er nu al naar uit! Maar ook heb ik zo nu en dan wel wat kriebels hoor, het zal niet gemakkelijk worden schat ik zo in.

Goed voorbereiden dus!

En dat doen we, ieder voor zich op haar eigen manier, tempo en tijd. Maar hoe leuk is het, om ook al die voorpret met elkaar te kunnen delen? Zo kwamen we met z’n drietjes bij elkaar bij de Soesterduinen. Na een lekker kopje koffie was het tijd om ons om te kleden. We hebben een super gave kledingset mogen ontvangen van Anita Active, met daarin onder andere de nieuwste hardlooptight. Die kleding moest natuurlijk direct goed getest worden! Wat een feestje zeg, dit is dus absoluut fijne hardloopkleding om tijdens de Berenloop aan te doen. Die tight zit als een tweede huid, met aan de binnenkant noppen die continu een licht masserend effect hebben. Dit heeft een versterkend effect op de spieren tijdens de training/workout/wedstrijd, zoals hier is te lezen. Ik ben heel benieuwd, laten we maar gaan testen dus!

Girls on a mission

Als heuse ladies in red zullen wij op Terschelling ten strijde trekken… Nee, geintje natuurlijk! Wij zijn de #anitameisjesontour, maar dan wel in witte shirts en Anita-rode jasjes 😉 Ons doel is om een heel geslaagd weekend te gaan krijgen op Terschelling, met uitslagen op beide afstanden waar we tevreden mee kunnen zijn. Ik ga geen eindtijd voor mijzelf noemen. Sowieso eerst maar eens afwachten wat ik in Eindhoven voor elkaar weet te krijgen.

Zand en duinen

Om alvast een voorproefje op dat zand te hebben, gingen we dus naar Soesterberg. Ik was nog nooit bij de “Lange Duinen” geweest, en was dan ook enorm verbaasd om zo’n grote zandvlakte aan te treffen, zonder zee! Het was zwaar in het zachte, mulle zand, maar ook erg mooi om daar te lopen. Natuurlijk hielp het enorm mee, dat het zonnetje op een bepaald moment door brak en er niet al te veel wind stond. Deze duinen zijn trouwens erg fotogeniek, zoals je aan de bovenste foto vast wel kunt zien. 😉

Herstellen

Dat die duinen en dat mulle zand pittig waren, merkte ik de volgende dag wel, mijn kuiten (die toch al gevoelig waren) stonden weer wat meer op spanning, maar niet zo erg als ik vooraf had verwacht. Zou die tight dan toch dat verstevigende effect hebben? Bij de eerstvolgende training had ik hem weer aan, en het voelt voor mij inderdaad erg goed aan, m’n spieren lijken minder snel vermoeid of zo… Deze tight wordt dus echt een blijvertje voor mij!

Maar het eerste herstel gebeurt natuurlijk al direct na het lopen: Er moest even wat gegeten worden. Bij restaurant Soesterduinen hebben we dan ook gezellig nagepraat over deze ochtend, terwijl we genoten van een heerlijke lunch.

Ook op whatsapp gaat de voorpret voor ons weekendje Terschelling gewoon door. Love it! Zo kunnen we met z’n drietjes alvast van alles bedenken, overleggen etc terwijl we niet alle drie bij elkaar in de buurt wonen!

Nog 4 weken voor we naar Terschelling gaan, ik heb er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.